Allan Svensson

Ett av mina favorithotell i Stockholm är hotell Örnsköld på Nybrogatan, ett stenkast från Dramaten och kommer man från Dramaten och går Nybrogatan upp, passerar man också Margareta Krook´s staty!

Hotell Örnsköld är slitet, med mycket murriga färger och mycket känsla, några av rummen är renoverade och andra inte. Jag tror att hotellet har många gäster som är skådespelare och/eller journalister.  Förr fanns en bar i hörnet mot Dramaten, där många skådisar samlades.

En kväll när jag kom med tåget från Göteborg, smög jag in på baren för att ta en öl innan det var dags att checka in på Örnsköld och därefter koja. Vem står då vid bardisken - om inte den fryntlige Allan Svensson och tar en öl, han nickar till  mig och jag säger hej. Sen går han vidare till ett gäng som står och surrar i ett hörn. Jag får min öl och sätter mig vid ett bord, sen ser jag inte Svensson Svensson nåt mer.

140024-22

Allan Svensson föddes i Stockholm 1951 (det ger pluspoäng). Han utbildades på teaterskola i Göteborg. Han har jobbat på Stadsteatern i Stockholm som skådis och regissör (kanske fortfarande), han har spelat med i tre kärlekar (gästroll), varit med i Hassel och Wallander och Delblanc´s Hedebyborna, men mest känd är han nog från TV-serien med Susanne Reuter (Svensson Svensson), där han spelar brevbäraren Gustav Svensson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback