Spa

Imorron åker JC och jag till Bryssel. Hemma igen på söndagkväll.  Ifjol när vi var där (Bryssel) gjorde vi en dagstur till Antwerpen. Denna gång har vi spetsat in oss på den fina orten Spa, som ligger strax sydöst om Liege. Tyvärr medger inte tiden, inläggning för rekond! Synd - det skulle vi behöva.

Hare så bra - så länge!

Överkucku

Idag, söndag har vi suttit ute i vår fjällstuga. Det är ingen vidare värme, men stundvis har vi haft sol. Barnen med flickvänner har varit hemma på middag.

Hammarby vann bandy-SM 2011. Hammarby mötte Bollnäs på Studenternas i Uppsala. Hammarby vann sitt första guld, på åttonde försöket. Bollnäs spelade sin senaste final för 54 år sedan. Snön vräkte ner och för första gången fick matchen delas in i tre delar dvs 3 ggr 30 minuter, i stället för det vanliga 2 x 45 minuter.

Plommonträdet börjar titta fram. Kanske ett vårtecken.



Snö har vi gott om. Häcken verkar aningen tillknövlad.


Inte trodde jag att Alliansregeringen menade att utanförskapets innebörd var att de sjukas rehabilitering skulle innebära antingen sänkt sjukpenning eller ingen sjukpeng alls. Synd att dom glömde berätta det före valet!

Inte trodde jag att Alliansregeringens jobbpolitik var sänkt A-kassa, högre avgift, hårdare regler och färre  utbildningsplatser. Synd att dom glömde berätta det före valet!

Dom pengar som togs från sjuka, fattiga, arbetslösa gavs med varm hand till dom allra rikaste, genom sänkta skatter, och givetvis på delvis lånade pengar. En slags omvänd Robin Hood-politik. Det gör ni bra, herrar Borg, Lottorin och självaste överkuckun Reinfeldt!

Svinottan

Det är väl inte opitmalt, i vart fall inte - om man bor i Sundsvall - att vara på möte i Stockholm fredag och måndag. Men sånt händer ibland - typ  nu!

Friska minus åtta i svinotton på stäppen i Sundsvall imorse. Rätt bistert i Stockholm också.

Ikväll har jag träffat JC, i kryptan dvs i hans övernattningslya i Gamla stan!

Nu ska jag liggandes titta på TV, jag kommer att somna, och förhoppningsvis inte vakna före fem!

Rätt eller fel låt vinner!

Det är mycket snö fortfarande. Plommonträdet syns i alla fall lite grand.


För femte gången har jag skottat fram delar av uteplatsen i österläge. Vi satt ute en stund idag. Det var inte så varmt, men ändå skönt att njuta lite av den bleka vårsolen! Vi matar skatorna på tallrik nu!  För den som undrar!


Idag har vi grillat. Det var inte vår idé, mest J1´s. Gott var det!


J2 är på¨kryssning till Finland, på temat trance, som sägs vara en musikform. Om detta vet jag intet. I fredags gjorde jag en snabbvisit till Stockholm. På flygresan ner var hockeykändisen Leif Bork med. På Centralen i Stockholm uppträdde Peter Jöback, tror jag - jag hade brådis och jäktade förbi!

Nu laddar vi för melodifestivalen. Det är svårt att gissa vinnaren.  Rätt eller fel låt kommer att vinna.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

Lidl och Pininfarina

Idag har jag jobbat hemma. Tänkte åka till mamma senare under dan, men vill inte dra nån bakterie dit! M är också lite hängig - men piggare nu!

Jag har i alla fall fått Puggen tvättad idag, kring noll och sol är bra. Det är nog fyra månader sedan jag tvättade bilen senast. Man ska inte slita på lacken i onödan! Visst är den fin. Gillar den tidlösa Pininfarina-looken!



Jag gled också in på Lidl för att köpa lite chips och grönt te. Det är Lidl bäst på! Kom ut med tre fullproppade kassar av allehanda matvaror. Det blev dyra chips. Notan slutade på 852 balubas.

Gnäll

Jag älskar att gnälla. Jag har fört gnällandets konst till en ny nivå. En dimension - jag inte trodde var möjlig!

Helt följdriktigt är det därför svårt - kanske påverkar Jantelagen, men ändå inte riktigt - att uttrycka att livet i det stora, och i det lilla, av det viktiga är mycket bra!

Så det så!