ledsen

Ärade, tålmodiga läsare. Jag får inte till mitt Bengt Grive inlägg.

Och nu är det dags för en dryg veckas semesterledighet, vilket innebär, inga inlägg på två veckor.

140024-29

Jag är förtvivlad, men kan inget göra, skrivkramp är förnamnet, men kolla om två veckor, då hoppas jag att det står något nytt.

Lev väl - så länge!

Parlamentet - firma Glans, Johansson och Skoog

Parlamentet i TV4 verkar ha överlevt sig själv som programidé, det är måttligt kul nuförtiden (tycker jag)!  Bland dom roligare i säsong 17, som går nu är i alla fall Johan Glans och Pia Johansson.

Johan Glans har jag stött ihop med på hotell Örnsköld, av alla ställen. Pia Johansson satt bredvid mig på tåget mot Norrköping, för inte så länge sedan. Glans såg mesigt rolig ut, som han brukar. Pia Johansson såg helt vanlig ut, jag hade inte väntat något annat..

140024-27

Johan Glans föddes i Eslov 1974. Han började som ståuppare och har gjort rätt mycket TV bl.a. Nisse Hults historiska snedsteg.

140024-28

Pia Johansson (här på bild med Helge Skoog, han är också kul, född -38 i Borås) föddes i Umeå 1960. Hon tillhör sedan länge den fasta ensamblen vid Stockholms stadsteater. Hon har också gjort mycket TV, bl.a. var hon med i senaste julkalendern, LasseMajas detektivbyrå

Magnus Carlsson

Magnus Carlsson hade ingen stor kväll igår i  Örnsköldsvik. Snöpligt utslagen som femma, trots vissa förhandsspekulationer. Det var en rätt okej låt, visserligen ingen särpräglad karaktär, men klassen bättre än Nannes, som gick till andrachansen p.g.a. sympati (tror jag)!

Magnus Carlsson gör ett sympatiskt intryck. En morgon satt det  ett gäng trötta på Midlanda och väntade  på ombordstigning. Det var Magnus Carlsson och en annan kille och två tjejer, varav en var på smällen! Dom sa inte mycket, dom verkade inte utsupna och bakis och så, förmodligen var dom bara trötta efter spelning i Sundsvall kvällen före.

När dom gick ombord, var jag steget före och råkade nudda Magnus Carlsson på axeln, kanske var det lite vilja bakom, eftersom såväl M som J2 har vissa sympatier för Magnus C. Och jag vill ju påstå att vi har stött ihop!

140024-26

Magnus Carlsson är född i Fristad, utanför Borås det fina året 1974, då fotbolls VM, avgjordes i Västtyskland. Han är skolkompis med LE som jag brukar utväxla några årliga mail med.

Han har varit med i Barbados, Alcazar och har numera en skaplig solokarriär på gång. Han gillar hundar och betraktas som en av Sveriges sexigaste män (dock inte av mig), ofta väldressad. Ifjol gick han till den svenska schlagerfinalen i Globen med låten Lev livet!



Lasse Holm

I slutet på -60 talet och i början på 70-talet jobbade jag som rockslusk i folkparken, i den lilla ådalsstad jag växte upp i.

Musikutbudet var mycket bra, med landsortsmått mätt. Det var ofta dans på två banor på lördagarna och på somrarna var det Kul i Parken, även på onsdagarna och helgerna  förstås!

Bland annat spelade Moonlighters  upp till dans och show. Lasse Holm, sjöng och spelade klaviatur med bravur. Dom var bra och dom var verkligen inte diviga, dom kånkade  instrument och  högtalare med glatt humör. Redan då  hade han mycket energi, han var glad och trevlig, en sympatisk kille på alla sätt. 

Moonlighters och Lasse Holm funderade också på en internationell karriär. Projektet kallade dom visst Larry Moon m.fl.  Dom gjorde en del  jobb utomlands, men det kanske inte var deras grej!

140024-25

Lars-Eric Gustav Holm föddes i Stockholm 1943, förutom Moonlighters har han spelat med Mats Rådberg och Rankarna. Han har gjort mycket TV, bland annat som progamledare för Sikta mot stjärnorna och Diggiloo.

Han har gjort flera slagdängor, bl.a. Miss Decibel (Kicki), Växeln hallå (Janne Lucas)  Högt över havet (Arja), och den fina, Du är för alltid en del av mig (Henrik Åberg från Härnösand - nästgårds -  oplacerad i den svenska schlageruttagningen 1996, bra schlager - vart tog Henrik Åberg vägen sen,  med den Elvis-rösten?).

Svend Asmussen

London är en trevlig stad på många sätt. Där finns det mesta, tyvärr är pundet numera dyrt, för oss fattiga nordbor, det var billigare på 90-talet, för att inte tala om de tidigare årtiondena.

Oftasts bor man i Bayswater, där de flesta hotellen finns, men senaste gången hamnde vi i Kensington, det var fint värre, även om även de bättre hotellen oftare är finare på utsidan, lobbyn än rummen, men vad gör det, bara det är skapligt rent och under 50 db i rummet på natten!

På detta hotell i Kensington, det minnesvärda året 2001, hotellet som jag just nu inte kommer ihåg namnet på, beställde jag också upp frukost på rummet, roomservice bara för skojs skull, på något bakvänt sätt var det rätt så skoj och en hundring hit eller dit har vanligtvis ingen betydelse.

140024-24

Normalt äter man frukost i restaurangen, även jag. Och det var just vid frukostätandet som jag såg den värlsberömde violinisten sitta och äta frukost, med vad jag antar sin fru, en kvinna i ungefär hans ålder. Jag gick förbi hans bord på min väg mot brödavdelningen, han tittade upp på mig, och nickade, och eftersom jag är förhållandevis väluppfostrad nickade jag tillbaka.

Sven Asmussen föddes i Köpenhamn 1916 (två år före min pappa). Han tillhörde den - på sin tid - välkanda trion SweDanes med Alice Babs och Ulrik Neuman.

Inkognito

Ärade kunskapstörstande läsare,

Jag kommer att hålla igång bloggen till den 23 februari. Bland annat har jag sedan länge utlovat en redovisning av mitt möte med Bengt Grive. En sådan utfästelse kan man ju inte gärna blåsa sina läsare på. Hav förtröstan!

140024-23

Om det - mot fömodan - är någon som är osäker på betydelsen av ordet inkognito, kan jag kanske upplysa herr- och damskapet om att inkognito närmast betyder - okänd, i hemlighet.

Det kan man vara på olika sätt, men kändisarna har det svårare än andra, eftersom dom är just, kändisar. Själv är jag okänd, för det mesta och trivs med det!

Allan Svensson

Ett av mina favorithotell i Stockholm är hotell Örnsköld på Nybrogatan, ett stenkast från Dramaten och kommer man från Dramaten och går Nybrogatan upp, passerar man också Margareta Krook´s staty!

Hotell Örnsköld är slitet, med mycket murriga färger och mycket känsla, några av rummen är renoverade och andra inte. Jag tror att hotellet har många gäster som är skådespelare och/eller journalister.  Förr fanns en bar i hörnet mot Dramaten, där många skådisar samlades.

En kväll när jag kom med tåget från Göteborg, smög jag in på baren för att ta en öl innan det var dags att checka in på Örnsköld och därefter koja. Vem står då vid bardisken - om inte den fryntlige Allan Svensson och tar en öl, han nickar till  mig och jag säger hej. Sen går han vidare till ett gäng som står och surrar i ett hörn. Jag får min öl och sätter mig vid ett bord, sen ser jag inte Svensson Svensson nåt mer.

140024-22

Allan Svensson föddes i Stockholm 1951 (det ger pluspoäng). Han utbildades på teaterskola i Göteborg. Han har jobbat på Stadsteatern i Stockholm som skådis och regissör (kanske fortfarande), han har spelat med i tre kärlekar (gästroll), varit med i Hassel och Wallander och Delblanc´s Hedebyborna, men mest känd är han nog från TV-serien med Susanne Reuter (Svensson Svensson), där han spelar brevbäraren Gustav Svensson.

Steffo Törnqvist

På Operabarens backficka har jag bara varit en gång. Det var för några år sedan. Det var i samband med jobb, och tillfälliheternas spel. Vi var i trakterna och tyckte att vi skulle gå in där - och det gjorde vi. Det fanns mat och dryck i olika prisklasser, inte så fasligt dyrt och väldigt dyrt.

Vid bordet bredvis oss satt TV4-proflen, Steffo Törnqvist och smörjde kråset tillsammans med sin - som jag förstod det - tonårige son (Max).  Dom verkde komma väl överens, det ser man på kroppspråket och på hur ordens sägs mm.

140024-20

Steffo Törnqvist, är journalist, författare och bl.a. programledare i TV4-nyhetsmorgon. Han är sambo på Östermalm i Stockholm med Anna Normella som har två barn, själv har han en son. Han är lärarutbildad och uppvuxen i Linköping, han verkar vara en habil journalist, med nischning mot mtcket lönsamma extraknäck som föreläsare och moderator när storföretag har sammankomster, samt göra TV och skriva om god mat och dryck. Han kan vara en bra murvel - men i mina ögon är han inte särskilt trovärdig, pga den intressekonflikt som uppstår när han dag 1 är rolig prick hos storföretaget AB Ab, och dag 2  i TV soffan ska ställa kritiska frågor om nyssnämnda företags verksamhet. Han är lika lite/mycket troväridg som Erik Fichtelius som politisk reporter.