Lasse Holm

I slutet på -60 talet och i början på 70-talet jobbade jag som rockslusk i folkparken, i den lilla ådalsstad jag växte upp i.

Musikutbudet var mycket bra, med landsortsmått mätt. Det var ofta dans på två banor på lördagarna och på somrarna var det Kul i Parken, även på onsdagarna och helgerna  förstås!

Bland annat spelade Moonlighters  upp till dans och show. Lasse Holm, sjöng och spelade klaviatur med bravur. Dom var bra och dom var verkligen inte diviga, dom kånkade  instrument och  högtalare med glatt humör. Redan då  hade han mycket energi, han var glad och trevlig, en sympatisk kille på alla sätt. 

Moonlighters och Lasse Holm funderade också på en internationell karriär. Projektet kallade dom visst Larry Moon m.fl.  Dom gjorde en del  jobb utomlands, men det kanske inte var deras grej!

140024-25

Lars-Eric Gustav Holm föddes i Stockholm 1943, förutom Moonlighters har han spelat med Mats Rådberg och Rankarna. Han har gjort mycket TV, bland annat som progamledare för Sikta mot stjärnorna och Diggiloo.

Han har gjort flera slagdängor, bl.a. Miss Decibel (Kicki), Växeln hallå (Janne Lucas)  Högt över havet (Arja), och den fina, Du är för alltid en del av mig (Henrik Åberg från Härnösand - nästgårds -  oplacerad i den svenska schlageruttagningen 1996, bra schlager - vart tog Henrik Åberg vägen sen,  med den Elvis-rösten?).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback