Mansleksak

Rätt eller fel låt vann schlagerspektaklet. Det var väl bra att vi slapp delta i finalen, för att där hamna på en fin 23:e plats. Danmark och Rumäniens bidrag - gick väl an.

Gifflarna ligger två i superettan. Senast vinst mot Örgryte IS med 2-1. Fina fisken.

Israel förnekar sig inte. 19 mördade på en fredlig konvoj med bistånd till internerade palestinier i Gaza. Dessutom på internationellt vatten. Man häpnar över undfallenheten från omvärlden. I princip stöds Israel bara av USA. Är det inte dags för EU att sätta hårt mot hårt snart? Turkarna är riktiga hårdingar, jag tror inte Israel ska reta upp dom nåt mer - typ!

Plantering pågår. 

 

Strålande Sundsvallsväder. Sol, blå himmel, vindstilla, kring 20 grader.

Imorron, tisdag tar jag fram mansleksaken (inte den som du tänker på - aja baja snuskig fantasi), högtryckstvätten för den årliga rengöringen av träaltanen och övrigt som känns angläget! Bra tryck på vattnet ger obotliga skador på plastmöbler, sägs det!


Mojito

Vi är inte med i finalen av Eurovisionsschlagern, som avgörs i Oslo. Det är inte hela världen - för det! Men det minskar nog TV-tittandet i Sverige - en aning, just nu. Fyra bugg och en coca cola - kanske inte heller hade tagit sig till final!

Fröhållaren har celebert besök. Detta är en hackspett, av format större. Givetvis inte en spillkråka - som fågelanalfabeten gärna skulle föreslagit!


Även ekorren, har hittat till fröna!

 

Jag har varit på Norrporten arena och kollat vendettan mellan Gifflarna och Örgrye IS. Trots att jag utlovade korv och glass, tackade M nej till evenemanget - och stoiskt fick jag gå själv! Gif vann rättvist med 2-1. I like it! Vi är ett topplag - hoppas vi fortsätter med det!

 

M och jag har ätit räkor och slötittat på schlagern. Som fördrink petade vi i oss lite vit rom. M - en trea och jag en sexa. Snart är vi så hippa, så att vi kan tillreda en mojito, enligt rekommendationer från J1.

 

Nu är det strax dax att lägga sig på terapibordet (sängen), och bearbeta, det som behöver bearbetas. Rapport kommer. Natti!

 


Ingen sommar utan Frost

Det är fredag, det är läggdags. M och jag har tittat på "a touch of Frost" på dumburken. Jack Frost är nog outsiderns bästa poliskompis. Första avsnitt kom i början av 1990-talet, kanske 1992. Det senaste avsnittet (ännu ej sett) ska ha producerats 2010.

Den här bilden tog jag i Kungsträdgården (08) för två veckor sen. Man kan protestera mot monarkin på olika sätt - typ! Det är helt hysteriskt med bröllopet. Nu ska Daniel Westling tituleras - ers kungliga höghet! Det får den som vill, göra - dock inte jag!

 

Mamma var inte direkt inspirerad av ett tillfälligt rehabboende, högerarmen är inte bra - vilket inte gör den dagliga livsföringen enklare - typ!  Vi försöker med mer tid hos hemtjänsten - och håller tummarna, för att det ska funka!

 

Jag mår som jag förtjänar. M sliter ont, jobbar hårt, men gör det som en hel "karl"! Barnen mår som dom fötjänar, kanske aningen bättre (hoppas jag)! Osbourne bär - även han - sina krämpor, som en hel karl! Hoppas kunna göra ett besök i Göteborg/Partille i början av juni!

 

Sköt om sig och ha en bra natt, utan alltför besvärliga mardrömmar! Jag drömmer mycket nu, med andra ord, pågår bearbetning av  livsprocessens eviga frågor och dilemman!


Falukorv

Jag tyckte jag var fyndig igår. "En finne på örat", fast med två olika betydelser. Jag är inte säker på att jag nådde fram med denna exklusiva information, till den sparsmakade läsekretsen.

Öron-finnen såg ut så här igår. Den större vita hårliknande tingesten är en tråd (hoppas jag)!

 

Inget av vikt finns att informera om, från tundran. Den ena finnen har gått tillbaka - det var en tunnis. Den andra finnen lär vara på båten till Finland. Med eller utan Falukorv.


Finne på örat

När jag vaknade imorse, kändes vänster öra aningen varm. I någon mening avvikande från hur öron brukar kännas på morgonen. Normalt sett, tänker man väl inte på hur öronen känns! Eller? Det är säkert värre att vakna med ett eller flera öron (typ två) iskalla. Allt nog och emellertid, hade det under natten etablerats en finne på ytterörat, på toppen av den vackert välvda öronbågen. Jag tänkte skriva perfekt formade - men det är nog att ta i. En finne på örat är inte någon humanitär katastrof - men ändå värd en s.k. avvikelserapportering, som vi kan uttrycka det på byråkratmål. Själv tycker jag att finnar företrädesvis ska växa sig frodiga i pannan, centralt på någon av kinderna, gärna på näsan, kanske ena näsvingen. Det är bortkastat att ha en finne på örat, när ändå ingen kan beundra dess röda prakt!

På hemväg från jobbet, handlar jag på ICA-Ettan. Vid charkdisken frågar en aningen påstruken finne (men det hade lika gärna kunnat vara en gotlänning, medelpading eller hälsing), men nu var det en finne på örat - som av någon anledning ber mig om råd angående ett påtänkt inköp av Falukorv. Han berättar vidare att han nästföljande dag avser att åka till Finland, via Stockholm - och att han som färdkost helst ser Falukorv. Jag är inte korvexpert, men hjälper givetvis till i detta grannlaga ärende. Vid egna korv-inköp kollas främst  kött- och fetthalt, därefter pris. Då kan dilemma och vankelmod uppstå när hög kötthalt och lågt fettvärde kolliderar med priset för motsatsen! Men det behövde jag inte ta ställning till denna gången. Finnen hade blott två kriterier för det tänkta inköpet. Dels skulle korvens bästföredatum inte ha passerats. Och dels skulle den vara bra d.v.s. god. Jag gjorde en snabb korv-översyn och hittade ett objekt som jag - utan longörer -  föreslog. Han tackade för hjälpen och gick därefter med halvsnabba steg till kassan, bärandes en bit korv, rekommenerad av mig upa.

Så här spännande dagar kan upplevas på tundran i Sundsvall.

Färgblind

Den här bilden tog jag i Stockholm i föra veckan. Vilken förgprakt!


Sahlgrenska sägs vara Nordens största sjukhus. Från centralen tar man spårvagn 6 (mot Tynnered) eller buss 16, som man hoppar på nära Nordstan.


Spårvagnarna i Göteborg, är övervägande blå. Informationen lämnas för den "färgblinda" - som har bekymmer med att skilja blått från andra färger. Jag vet inte vilken färgdefektkombination som är mest vanlig. Röd/grön kanske!

Bilden är tagen vid - tror jag - Drottningtorget, mitt emot Centralen.


Givetvis mosade jag en juiceförpackning, som jag av pulat ner i den sparsamt packade väskan. Även så lite som 10-15 cl apelsinjuice på vita tröjan - lockar knappast till glädjeyttringar. 


Att tvätta är min hobby, när jag är på resa. På något sätt känns det bra att kunna blaska av strumpor och annat, även om det inte behövs. Tvättmedel är bra att ha med när man är "on the road"!  


Det underlättar att ha tröjor och kallingar i samma färg - typ vitt.



Osbourne är utskriven från sjukhuset. Mamma är något bättre. Vi var på besök i helgen, i samband med att vi träffade goda vänner.

Kulturskymning

Tack och lov! Nu är besökssiffrorna nere på normal nivå igen!  Jag blev nästan o rolig ett tag, vilket påminner mig om att det fort farande är för lite sär skrivning!

I helgen har vi hängett oss till utrensning av böcker. Mellan 50-75 romaner har nu förpassat till bokhimlen. I förra svägen (för ett år sedan)  åkte alla Ed McBain iväg. Nu blev det såväl Sjöwall/Wahlöö, hela serien om tio böcker, Mankell och även en del klassiker. Vi har skapat ett bokbål. Kulturskymningen gör sig påmind!



Det har varit kanonväder i helgen. Mycket sol igår, kring 22 grader. Idag varmt, inte mycket sol, något regn. 19 grader mitt på dan. Tussilago under utveckling längs Sticksjöns våtmarker.


Det här är Sollefteå sjukhus, som jag tänkte skriva om - men det får bli en annan gång.




Ikväll såg jag början på Clint Eastwoods Gran Torino. Det funkar det också, dvs att se filmer i bakvänd ordning

Det funkar också att äta efterrätten först, varmrätten sen och avsluta med kaffe. I övrigt lugnt i helgen. Barnen hemma på middag. Paltbröd, vitsås och fläsk. Houngsmelon och för den som ville - äpplekaka och vaniljsås till efterrätt.

Imorron tar jag 08.08 tåget till Stockholm. På tisdag åker jag vidare till Göteborg för att hälsa på Osbourne. Åter Sundsvall på torsdagskväll eller fredag. 

Sköt om sig så länge!


Besöksrekord

Igår hade jag besöksrekord på min blogg. Visserligen hade jag inte skrivit något inlägg, och givetvis har jag fortfarande färre dagliga besök än på min gamla blogg (som jag inte skrivit något på det senaste halvåret) - men glad är jag ändå!

Jag har varit på Norrporten arena och sett Gifflarna besegra Syrianska, från Södertälje med 5-2. I like it! Perfekt fotbollsväder. 22 grader, sol, vindstilla. Kan inte bli bättre.

Sommaren är här - även om det kanske regnar imorron!

I helgen har vi mest softat. M mindre än jag. J1 och I kom på sen middag - efter weekend i Stockholm.

M och jag kollade TV, efter det att M lagt ner, såg jag slutet på Clintans Gran Torino. Bra svart/vit film. Nu är det strax sängdags. Hoppas att även du - med sömnproblem - får en acceptabel natt.

Tallriksmodellen

Det är tisdagen den 11 maj och det är snöfritt i västerläge.

 

Ej heller någon snö, på altanen i österled! De sista kvarvarande snöfragmenten kastade jag upp på stenen idag.

 

 

Kissen väntar kanske på en matbit, i form av en fågel som kanske vill ha en "matbit" från fröhållaren.

 

 

Häromdagen åt jag engelskt, några gamla korvar, rest av strimlad nöt, ett stekt ägg och ett korvbröd som jag stekte. För näringsbalansens skull adderade jag en tomat. Är detta tallriksmodellen?

 


M jobbar och står i. Mamma är hemma från sjukhuset, men behöver mer omvårdnad, nu när armen ska läka, hoppas att det ordnar sig med det imorron. Osbourne är hemma. Jag hoppas kunna åka till Göteborg, i mitten av nästa vecka, för ett snabbt besök! Ikväll spelar Gifflarna mot Ljungskile, matchen sänds på TV4 sport, start 19.15. Alla som vill se bra fotboll bör undvika att titta!

Övergödning

Nu är nästan all snö borta på framsidan av radhuset, även om det kom några snökorn nerdimpande idag vid lunchtid.


Så här ser en skön gästsäng ut. Hur jag vet det? Enligt vanligtvis tillförlitlig källa! Läsaren med falkögon ser givetvis dammtussarna under sängen. Endera dagen får det bli dammsugning.


Mamma är på sjukhus igen. Nu har hon brutit höger arm, men verkar vara vid hygglig vigör!

Borg och Östros träter om finanserna. Det är svårt att förstå allt finlir som kombatanterna presenterar. Eftersom jag inte gillar Borg, han vänder svart till vitt, låtsas som att högerna minskat utanförskapet, när han i stället skickat hundratusen medborgare till socialvården, och övergött de 10% rikaste - utser jag Thomas Östros till debattdelsegrare. Såssarna har bekymmer, dom kan inte höja skatter, men måste göra något för alla pensionärer, sjuka och arbetslösa!