Ola Ramstedt

Ola Ramstedt var personaldirektör på det förr fina försäkringsaktiebolaget Skandia, numera skandaliserat utom räddning. Han skrev på fakturorna, som gjorde att de giriga direktörerna på Skandia fick sina lyxlägenheter lyxreonverade på försäkringstagarnas (i Skandia) bekostnad. Nu ska hans tillkortakommanden prövas av Hovrätten och i potten ligger två års fängelse, grov trolöshet mot huvudman.

140024-37

För några år sedan hade jag sällskap (i meningen att vi åkte med samma plan till Sundsvall) och sen såg jag Ramstedt och hans anhang på den påföljande Skandiadagen, som hålls årligen i Sundsvall.

Jag minns att jag tänkte då, vilka fjolliga typer (bara medelåders män som svassade och fjäskade för varandra och poserade) med sina fönade frisyrer och moderiktiga blå, svarta och grå kostymer. Det är lätt att spendera andras pengar knorrade jag, för mig själv.

Jag kommer aldrig att köpa en försäkring i Skandia tänkte jag och kastade ett getöga mot Ramstedt. Redan då¨- tror det var 2002 - hade jag ett horn i sidan till Skandia efter den famösa bonusutdelningen till den dåvarande vd:n och frimicklaren Lars Erik Peterson.

Mats Bergstrand

Det här skulle kunna vara, Mats Bergstrand, debattredaktör på DN. Men det vet jag inte säkert, han gillar att vara hemlig (när det passar). Bergstrand har ett av Sveriges mäktigaste jobb. Han väljer ut vilka som ska får skriva debattartiklar i Dagens Nyheter.

Dessutom är han medlem i en fd hemlig maktgubbklubb - och det må så vara - men ändå inte.

140024-36

Det pikanta är att han låter sina fd hemliga kompisar skriva artiklarna och därigenom styra debatten. När Bergstrand konfronteras med detta dilemma, blir hans lakoniska svar att han inte tror att det påverkar hans ställning som journalist, och allmänhetens förtroende för honom.

Sicken tok!

140024-35

Jag har visserligen ingen illusion om att Pressen och media är obundna. Bonnier styr nog redan opinonen med järnhand, men nog är det bedrövligt att vänskapskorruption ska få frodas så fritt, utan styrsel och kontroll.

Det är klart att Bergstrands maktexcesser påverkar förtroenden, det påverkar i alla fall mitt, och det är redan lågt mot journalister i allmänhet och politiker i synnerhet

Dagens dummstrut förärar jag Mats Bergstrand för hans folkförakt.

Joe Labero

För några år sedan såg vi en show med Joe Labero (f -63 Lars Bengt Roland Johansson) på Sporthallen i Sundsvall. Det var imponerande och kul att se. Innan var jag inte direkt sugen att gå - men jag blev, som sagt, positivt överraskad.

När jag åkte tåget hem från Stockholm i torsdag läste jag en artikel som handlande om Labero/Johansson. Hans dröm var att uppträda i Las Vegas, och det är inte förvånande. Det som däremot förvånade lite var hans öppenhjärtighet i frågan varför det änn inte blivit så.

Han menade att detta mest berodde på artistbokarna i Las Vegas företrädesvis var homosexuella, och att dom, så att säga gynnade spelare i det egna laget. Hoppsan - tänkte jag, det var ju inte särskilt diskret och taktiskt/praktiskt uttryckt. Sen spädde han på att det också berodde på dollarmiljonärerna och judar med pengar. Oj oj oj - tänkte jag, som själv kan ha svårt att sortera begreppen, och ibland fäller en och annan ogenomtänkt kommentar, när hjärnan inte hinner med munnens rörelse. Här ligger man i lä!

140024-34

Här öppnar sig naturligtvis en ocean av funderingar. Skulle Labero, t.ex. känna sig bättre till sinnet om han i stället motarbetades av heterosexuella artistbokare?

Det finns naturligtvis flera reflektioner att göra. Undrar hur han får ihop dollarmiljonärerna och judar med pengar!

Sen är det ju inte säkert att han sagt allt, som står i tidningen, han kanske är felciterad i någon del och kanske inte vill vidkännas allt det skrivna. Men finliret tar vi en annan gång!

Man blir ju ändå impad - han är en ny favorit, tagen till mitt hjärta - men på ett manligt och heterosexuellt, fridmodigt sätt!

Fredrik Sundfors

Jag vet inte hur man ska definiera Fredrik Sundfors (f 1971). Är han mest kändis eller idrottsman, eller båda?

Under alla omständigheter är han målvaktsfavorit på Norrporten Arena, där Gif Sundsvall är norrlandslaget, och FS är målvakt. Han är duktig keeper, med blixtsnabba reflexer som varumärke. Vanligtvis publikfavorit med faiblesse - matchavgörande räddningar.

Hade han spelat i ett bättre lag, hade han varit mångfaldig landslagsman.

140024-33

När jag handlade på ICA Ettan, Granloholm - Sundsvall,  i eftermiddag, efter jobbet stötte vi på varandra, men vi känner inte varandra. Han ser vältränad ut - en riktig målvaktstyp, cirka 184 lång, kring 80 kg.

Mona Lisa

Omkring 1507 målade Leonardo da Vinci (1452-1519), porträttet som senare gavs namnet Mona Lisa. Han började visst måla den, några år tidigare.

Numera finns oljemålningen på Louvren i Paris.

140024-32

Porträttet/målningen är mycket mindre än man kan tro, i vart fall, för mig. Blott 77 x 53 cm! Jag hade nog en känsla, att den mytomspunna skulle vara lite större (till omfånget)! Men så är det inte!

Första maj

Första maj, första maj - varje sliten kavaj blir en mantel av strålande ljus!

Det var onekligen enklare förr, mer svartvitt, lättare att försåt skeendena, eftersom kunskaperna var sämre. Nu är det upp och ner vända världen. Moderaterna är det nya arbetarpartiet, säger dom, och klämmer åt småfolket allt dom kan och för över så mycket pengar dom kan på fyra år (mandatperioden) till den redan besuttna överklassen, de rikaste tio procenten. Åha ja ja!

Och Göran Persson - socialdemokraternas baneman - är godägare och besutten, Mona Sahlin vill ha återställare, och försöker skapa en ny verklighet eftersom den riktiga verkligheten är för jobbigt.

Åha ja ja!
140024-31

Bloggen har nu vilat någar veckor, legat i träda i väntan på bättre tider, jordmån för nya ord! Eller gamla, i ny tappning.

Fram till midsommar kommer det 10-15 nya inlägg, åtminstone ett per vecka.

Det kommer inte att handla särskilt mycket om kändisar som jag nästan mött. Snarare om filmer jag gillar, kanske något om mina favoritskådespelare, och då om de mindre kända. Vi får se vad det månde bliva.

På återseende - högt ärade läsare