Paus

Ärade läsare,

I denna förnämliga blogg, om jag får säga det själv, kommer inga nya inlägg på ett tag, i vart fall inte före den första maj.

Bloggen startade som ett hobbyprojekt, medans jag funderade på inriktningen - i en annan blogg. I det stora hela blev det inte så mycket funderande över den andra,  jag behöll inriktning och allt annat, det blev enklast så.

Jag har visserligen inte betat av alla kändisarna än. Det finns många fler:

  • Bosse Ringholm
  • Mona Wessman
  • Mats Waltin
  • Robert Wells

För att nämna några,

Jag tror emellertid att jag stänger kändisspåret - för den här gången. Det är jag klar på. Möjligen nischar jag in mig på något annat ämne, som ligger mig varmt om hjärtat. Vi får se.

Om du inte har något annat, viktigare för dig, kan du kolla bloggen

http://latmasksamtal.blogg.se

Där kan det dyka upp nåt intressant ibland, om man har tur.

Som sagt, något inlägg kan inte förväntas före den 1 maj. Hej så länge.

Bengt Grive

Jaha ja - tänkte jag. Där sitter Bengt Grive på min plats, och det hände sig år 2001.

Jag hade avslutat ett möte tidigare än beräknat, och spurtade med Arlandaexpressen och apostlahästarna mot Arlanda, för att komma hem med ett tidigare flyg. Jag kommer fram till gaten när den ska stänga och kommer med ett nödrop med den åtråvärda flighten (bättre att vara hemma klockan fem jämfört med åtta) och som sista man går jag nöjd ombord och där sitter alltså Bengt Grive på min plats på första raden till vänster. Planet var långt ifrån fullsatt, men jag ville inte börja flytta om passagerare, det brukar bli rätt dålig stämning då. Grive må ju vara kändis - men han såg också ut som en man som i vart fall, med viss marginal passerat 70, och då måste man visa respekt (för åldern - tycker jag)!

När jag och flygvärdinnan försökte reda ut var jag skulle sitta, frågade Bengt G om han satt på min plats. Javisst - det är ingen fara, jag tar en annan plats - sa jag! Sen visade det sig att hans riktiga plats var den tomma bredvid, och då satte jag mig där i stället.

Man vill ju inte vara påträngande med önskemål om samtal och så. Jag tänkte att jag ligger lågt, han får bestämma kontaktnivån. Först sa han tack för hjälpsamheten och då sa jag inget att prata om, sen frågade han om jag var på väg till Sundsvall för att jobba, och då sa jag att varit i Stockholm på jobb. Jaha sa han, över dan, blir det inte jobbigt det. Ingen fara om det bara är 1 gång i veckan, fortsatte jag - och sen var samtalet igång. Jag frågade om han skulle upp till Sundsvall på jobb (det visste jag i och för sig - eftersom jag sett att han medverkat i något café-program). Han sa att det var kul att hålla på med extrajobb, eftersom han blev stimulerad av det, han kände sig piggare då, sa han. Han såg i och för sig väldigt vaken ut, men jag förstod senare att han snarare var 80 än 70 år.

Sedan pratade vi fotboll för hela slanten. Han gillar Djurgården (tror jag) och han hade naturligtvis träffat en av Sundsvalls stora fotbollssöner (Anders Grönhagen), sedan pratade vi om Gif Sundvalls möjligheter att etablera sig som allsvenskt fotbollslag. Han hade pejl på det mesta och verkade mycket allmänbildad.

Flygresan gick fort och när vi gick av planet, frågade jag om han hade skjuts, i annat fall kunde vi dela taxi. Tack för det sa han, men det står en taxi och väntar på mig sa han. Sen sa vi hej till varandra och gick åt varsitt håll.

140024-30

Bengt Edvin Axel Grive (f Gustafssson 1921-2003) var en av de stora TV-profilerna från 1960-talet och de följande 40 åren. Han kommenterade bl.a. tennis (Björn Borg i Wimbledon), konståkning, men även fotboll och bordtennis (som han själv utövade, undrar om han inte har något svenskt mästerskap till och med?). När han kommenterade konståkning blev han, förutom sitt kunnande, känd för alla nya färger han skapade som t.ex. mörkvitt och blåbärsrisgrönt.

Han har briljerat med sina kunskaper i några av de tidiga programmen - På Spåret. Han har en dotter som heter Madeleine (-56), som också jobbar som bl.a. kulturjournalist.

Titanic

Nu verkar bloggen funka igen. Då blir det inlägg snart, kanske på lördag.

Rubriken har inget med inlägget att göra. Filmen är i alla fall bra. Leonardo di Caprio (f -74) är i alla fall en mycket bra skådis.

Snö

Det verkar vara snö på ledningarna, inte mycket funkar på bloggen. Hoppas teknikbekymren reder ut sig snart!

Jag kan inte lova något inlägg förrän till helgen, men då kommer nåt spännande, jag lovar!