Vänskapskorruption

Nu faller pusselbitarna på plats angående lurandrejerifirman Carnegie.

Alliansregeringen anlitade banken Carnegie som experter när statliga bolag nyligen skulle säljas.

Tydligen finns lojaliteter i olika riktningar mellan banken, regeringen och riksbanken.

För mig förefaller det vara vänskapskorruption - så att det bara visslar om det.  Banken borde sättas i konkurs. Det finns ingen som helst anledning att vi ska hålla dessa bonushajar under armarna längre. Skattepengarna behövs till annat.

Säckgäng

Den moderata tokregeringen som avsätter 1.500 miljarder kronor till finans- och banksystemen, avser att begränsa rätten att ge feta avgångsvederlag och bonusar till de 5 ledande befattningshavarna i de finansföretag som omfattas av statens räddningspaket! Under galgen, kommer onekligen oväntade strategier från nyliberalerna, som inte vill ha några  statliga regleringar överhuvudtaget. Sent ska syndaren vakna.

Det vanliga människor - som du och jag -  har redan konstaterat, är att det inte går att ta ut miljadbelopp från uppdragsgivaren utan att det märks. Får jag nämna "brottslingar" i företagen Skandia, ABB (Barnevik) och krisbanken Carnegie.

Först tar banken Carnegie ut 1 miljard kronor  i bonusar till sian toppchefer m.fl. - sen ska staten rädda alltihopa genom att låna ut 5 miljarder. I min förkympta  värld fungerar inte det förhållningssättet. De som spekulerar borde stå för risken själva och inte ha staten som garant.

Carnegie borde naturligtvis ha tvingats i konkurs. Även Sparbanken om så skulle vara, bara mina sparpengar räddas. Det är inga problem för mig att flytta min internetdosa till en annan bank. Däremot vill jag inte släppa några pengar till finansjuppisarna på Carnegie. Det är ett säckgäng - med bakåtkammat fetslickat hår, som jag gärna är utan.

Hästhandel

Vi måste få svar var alla pengarna i bank- och finanskrisen tar vägen!

Vår egen Lehman Brothers (Carnegie) behöver låna 1 miljard (1.000 miljoner svenska kronor) för att säkra ett låneåtagande på samma summa till en stor kund (Mats O Sundqvist - finansmagnat i Jämtland, snart kanske fd magnat). Frånsett att jag aldrig kommer att befatta mig med Carnegie i framtiden, där finns också Skandia på min egen svarta lista, kan man kanske tycka att utlåning på 1 miljard är ganska mycket - även om man är rik, som Sundqvist. Det skulle vara kul att få veta vilka säkerheter som lämnades för miljardlånen såväl från Riksbankens som från Sundqvist.

Även om bankerna lånar pengar av varandra för att betalningssystemen ska fungera, utgår jag från att det även finns (har funnits) reella värden dvs pengar - som bytt ägare. Ingen ska inbilla mig att dessa rikedomsöverföringar har skett av slump!.  Vart har dessa pengar tagit vägen. Den frågan vill jag ha svar på! Följer vi pengarna får vi veta hur krisen uppstått och möjligen varför!

Bankerna förefaller vara som hästhandlare förr. Visserligen med vita skjortor och arbetandes i marmorpalats, men affärsetiken och strategierna verkar vara dom samma. Allting går att sälja med mördande reklam.

Det är åt helvete!
.

Bank- och finanskrisen

Jag kan inte släppa frågan om vilka som tjänar på bank- och finanskrisen.

Vi säger att 1 miljoner svenskar sätter in 10 tkr i banken, och banken kan låna ut pengarna med ett räntenetto på 3%. Vilket innebär att jag får 3 % på sparkontot och banken tar ut 6% för den som vill låna. Redan där har vi ett banknetto på 300 mkr. Sen tillkommer säkert 200 mkr till banken för avgifter för intenetbank mm.

Bankerna gör fortfarande jättevinster, och samtidigt pumpar regeringarna in miljarder för att säkra pengar och betalningsflöden. För mig är det helt obegripligt! Vad är det som säkras?

J ácusse - vem tjänar pengarna på bank- och finanskrisen?

Varför ska bankchefen ha 5 mkr i lön - och inte löpa någon som helst risk att få sparken, eftersom staten ändå träder in som garant för penningflödena, och våra insatta sparmedel.

Det är nånting som är sjukt, ganska mycket - som är sjukt i pågående bank- och finanskris.

Ebberöds Bank

Det råder global finanskris. Regeringarna pumpar in så mycket pengar i betalningssystemen att man häpnar. Hur kan detta ske i alla länder samtidigt? Jag kan inte påminna mig att jag givit min bank tillåtelse att spekulera med mina sparpengar. Det är värre än värst,  helt oseriöst - Ebberöds bank i internationell tappning. Ren humbug.

Törs man fråga hur krisen har upptstått. Dåliga bolån i USA är en förklaring, men det måste finnas fler.

Jag undrar också var alla pengarna som betalas in i bankstöd - tar vägen. Varför behövs dom, vilken nytta gör dom? Har inte bankerna tillgångar nog, för att klara sina säkerheter?

Vilka är det som vunnit på krisen, inkl. åren före?

Svaret är enkelt. Följ pengarna, som går till bank/finans, inom bank, utdelning till ägare, girighet och pensionsfondenas flathet.

Någon vinner alltid på kris. Borde inte någon vederhäftig person tala om vilka vinnarna är snart!