D.N.A.

Naimakka, norr om Karesuando, ungefär så långt norrut man kan komma i Sverige, hade häromdagen minus 42 grader. Just den dagen hade vi - på tundran -  i Sundsvall, blygsamma -27,4.  Olika falla onekligen ödets "väderlotter"!

Fredagen den 26 februari 2010, är det blidväder, bara tre grader kallt. Det försiktiga snöfallet har gett med sig!

J1 gled nyss in, och pratade en stund, på väg till bror (J2). J1 tycks ha ärvt en social kompetens som har passerat en generation. Från min pappa, obearbetat genom mig - med riktning till J1/J2. Det är onekligen spännande hur DNA påverkar den vanliga livsföringen, sett i generationsperspektiv! 

M sliter hårt, och mår efter omständigheterna som hon förtjänar. I bästa fall - något bättre. Osbourne i Göteborg hänger med, pratade nyss med honom i telefon Mamma pratade jag också med i eftermiddag, och hon tycks vara i så bra form som man kan begära.

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll. Lev väl! Let´s dance, eller annat!

Jag ska inte gnälla om Sven Otto Littorin. Lite grand, kanske! Jag har svårt för karl´n! Jag tycker att han verkar vara en kvalificerad korkboll, och numera även praktikplatsernas okrönte kung, i syfte att få ner arbetslöshetssiffrorna inför det kommande valet. Det nya s.k. arbetarpartiet moderaterna, skyr inga medel för att få chans att förtrycka det svenska folket ytterligare fyra år!

Anders Borgs hästsvansfrisyr lurar - i alla fall inte mig! Han är en typisk nyliberal! Arbetarklassen fiende, fast det verkar inte arbetarklassen ha fattat - än. Ett praktarschel. Får man säga så!

Sven Otto, måste vara ett av dom sämsta statsråden i Sverige, genom tiderna! Anders Borg, kommer inte långt efter!

Myggfritt

Dagens goda gärning är nog uppsättningen av fågelfröbehållaren.  Det är ruskigt kallt även för småfåglarna. Just nu 19 grader.  På en liten stund åt dom stackars talgoxarna upp cirka 25% av fröna! Min favoritfågel är f.ö. domherre!


Jag fortsätter med mitt snöprojekt. Jag är såväl projektbeställare, som inhyrd konsult (lägsta prisnivån, d.v.s. 500 - 750 kr/t)!

Det enda som saknas nu är vårsol! Gång till soffa är nu uppskottad!


Vi har varit på middag hos J1 och I. Även I´s mamma och pappa var med!  Älgskav och pressad potatis mm, fick vi. Det var gott!

Snart är det dax för grottekvarnen, ytterligare en arbetsvecka - tränger sig på!

Schlagerchips

Vem kan motstå - schlagerchips? Hur uppstår alla briljanta marknadsföringsidéer?

Vem kan motstå - en liten rackare (Ballantine) och isvatten?

 

Idag har jag forslat snö! Taken är skottade, och då inser de flesta att snön flyttas neråt, och i detta fall hamnar snömassorna bl.a. på uteplatsen i österläge. Vi pratar nu tusentals kilo - typ!

 

 

 

Jag har skottat fram bänken, och skapat (nästan) en snögrotta. Nu väntar vi bara på vårsolen. Än dröjer den. Kring 14 grader kallt idag, pinande vind och några korta solfragment! Det kan bli riktigt trevligt, om några veckor/dagar, när solen börjar värma och samtidigt har en högre bana!

 

J1 och I övernattar hos oss i natt. Dom har gäster, och även vi, fast gäster säger man väl inte när det handlar om barnen!

 

Nu ska M och jag titta på TV-schlager från Göteborg och under tiden äta schlagerchips! Som komplement kanske det blir några grillade revbensspjäll. Hoppas det! Våra kontorskroppar kräver energi!


Always fredagsmys

Jag har lite spretig musiksmak, med de flesta konserverande influenserna från det glada 60-talet. En nyare låt som jag får energi av är Slide, med Goo Goo Dolls. Flera av Cures och Guns´N Roses  klassiker ger också positiva vibbar. Och givetvis always on my mind. Om den låten har jag hämtat följande från Wikipedia:

Always on My Mind
, skriven av
Johnny Christopher, Mark James och Wayne Carson Thompson, är en sång som ursprungligen spelades in av Brenda Lee och släpptes den 12 juni 1972. En inspelning av Elvis Presley 1972 gjorde melodin mer berömd, och placerade sig som bäst på 16:e plats på Billboards countrylista i USA. En inspelning av Pet Shop Boys 1987, till 10-årsminnet av Elvis Presleys död, var singeletta i Storbritannien den julhelgen. Melodin var även singeletta i det dåvarande Västtyskland 1988, och hamnade bland de tio bästa på Billboards singellista. Låten finns med på Singstar Legends.

På tundran, väster Sundsvall har vi begåvats med mer snö, just nu - 15 friska kylgrader, vilket gör de sympatiskt att kura ihop sig, med värmeljus, fleecefilt och gott humör i tv-fåtöljen.

Sköt om sig - och ha en riktigt bra fortsättning på fredagsmyset!

namedropping

Björn Ferry tar Sveriges andra OS-guld i Vancouver. Det är stort.

Är han (Björn) möjligen släkt med Bryan Ferry (f -45, Roxy Music mm)? Jag bara undrar, eftersom jag just nu inte har så mycket annat att fundera kring!

Jag har f.ö. pratat med Osbourne i 26 minuter och 39 sekunder. Hans dagsform var bra!

Guld och bonus

Äntligen en OS-(guld)medalj till Sverige, genom skidoraklet Charlotte Kalla. Hon har vinnarskalle, hjärta/lungor och mental förmåga av toppklass.

Bronsplatsen var också inom räckhåll! Anna Haag var några få sekunder, för sen - för att nå den åtråvärda bronsmedaljen! Bra jobbat ändå! Grattis och hurra! Vi  (Sverige) är nog världsbäst ändå

Alla hotellutsikter är inte av toppklass, som t.ex. Park Hotell på Avenyn i Göteborg. När Osbourne, J1 och jag bodde på Waldorf Astoria i New York (city) hade vi inte ens utsikt över  Park Avenue! Sett i backspegeln, är detta inte någon höjdare - men en bagatell. Jordbävningen på Haiti, är ingen bagatell. Ibland behövs perspektiv i tillvaron!

Central Hotell på Vasagatan har bra sängar, bra frukost och nära till det - som bör vara nära till! Utsikten är B? Minus fyra och snöblandat regn, är väl omedelbar humörhöjare (oavsett hotellrumsutsikt)!

 

Efter jobbet träffade jag JC i hans övernattningslya i gamla stan. Frånsett allmän och specifik social koversation, planerade vi vår 4dagarsexpedition till Brysssel i slutet av mars. Då ska vi f.ö. ta en dagtur till Spa. Om vi vågar. Tåg har krockat söder om Bryssel idag. Tolv döda. Det är riskabelt att leva och att resa! Mer riskabelt att inte!

 

Drömde att jag läste en rubrik på löpet - men det var nog en mardröm!

  • Bankdirektörer tackar nej till bonus, eftersom dom inte gjort sig förtjänt av den! Dom ber samtidigt om förlåtelse för sin girighet!

Rorschach test

Igår var det perfekt vinterväder, sol, endast ett par minusgrader. Så här fint är det runt Sticksjön i Sundsvall.


Nu är vi - vårsolsdyrkarna, åter igen, beredda när solen når över hustakten och den lilla skogen, öster om radhuset.

 

Granens form är onekligen märklig, kanske beror det på att jag sågat av toppen, för två somrar sen! Mitt Rorchachtest säger att den övre delen ser ut som en älg! Tingesten till höger om granen är en torkvinda. Det är fina grejer det!

 

 

Jag kan inte förneka att vi dessutom öppnade en flaska Jäger(meister). Om du tycker bilden är suddig, beror det sannolikt inte på att du är på fyllan. Bilden är suddig (tror jag)!

 


Det har varit en glädjens dag. Tandläkarbesöket avlöpte u.a. - och även besöket hos Bilprovningen. Det ser jag som en framgång. På denna bild, ses tänder. Det svarta är inte smuts, utan snarare skäggstubb. Mina svartmuskiga gener gör sig påminda!


Barnen var hemma på middag igår. M ledig idag. Hon säger ungefär så här, ang. nya värdegrunden på jobbet.  Först ska alla göra allting, sen blir det specialisering, sedan plockas stödfunktioner bort. När cheferna efter några år inser att det inte funkar med kontorsservice och kundtjänst (besöks och tele) då får givetvis de handlägare, som numera är specialiserade, hoppa in och rädda situationen. Dels ska man göra sitt eget jobb och dels stötta stödet. Snacka om att sitta med Svarte Petter. Arbetsmiljön har blivit mycket sämre de senast 5/6 åren.

Ännu värre är det för dom som inte har något jobb överhuvudtaget! Det finns grader i helvetet!

Jag pratade med Sven idag, han mår skapligt. Jobbet har flutit på bra idag. Inga handgranater kastades åt mitt håll. Det är jag tacksam för!


Färgterapi

Vi har inte haft så här mycket snö, på tundran i Sundsvall -  sedan 1994. Nu är det också blidväder, endast ett par minusgader. Jag har beställt sol i helgen. Fán vet om jag blir bönhörd! Plommonträdet är nästan översnöat.


Vi finns i ett rejält vinterlandskap.


Följetongen fjollskor fortsätter. Realisation sätter tryck på hög, som låg. Idag har jag köpt två kängliknande skotingestar av märket Vagabond. Varför köpa samma/lika skodon, blott med olika färgnyans? Jag behöver nog färgterapi. 


Det har varit en mycket hård arbetsvecka. Jag försöker hålla mig flytande i budgetträskets olika slagfält! Standardrepliken är. Alla kostnadsökningar ska finansieras. En enhets högre budget ger automatiskt lägre budget för en annan enhet. Ett klassiskt nollsummespel.

J2 ringde igår kväll, kring halvtio - och sa att han var i Kramfors. Det är trevligt sa jag - men varför då? Han skulle då redan ha landat på Midlanda/Sundsvall, men så var inte fallet! På grund av det dåliga vädret gick planet från Göteborg vidare till Kramfors flygplats, för omlastning till buss och drygt 10 mils resa till Sundsvall, sent på kvällen. Välkommen i klubben sa jag hurtigt, och tänkte på hundratals genomlidna väntetimmar genom åren, på flygplatser runt om i Sverige. Det känns tryggt att nästa generation är beredd att ta över umbäranden och möjligheter till utveckling genom resandet och väntandets ädla konst!

Snart är det dags för TV. Sköt om sig!