Hemlis

Sonen J1´s fästmö (I) nedkom igår kväll med en välskapt pojke som vägde 3,265 kg.
Längd 50 cm. Svart hårkalufs. 

I förlöstes med kejsarsnitt, som var planerat några dagar längre fram, men bäbisen ville
inte vänta längre, den ville ut. Det är ett mycket vackert barn. Andra barn kan vara fula
som stryk, men icke detta.

Farfar och farmor mår bra, även J1, I och även huvudpersonen själv, som ännu inte
har något namn!

Fotogenique

Nya fjollskor har inköps på slutrea, till det modesta priset, 300 kronor. Fullpris 1.200. Dom ska användas när våren kommit längre. Jag minns att jag hade ett par likadana pjucks redan på det glada 60-talet. Allt går igen! Dom kallades visst för ökenboots? De skorna slet jag bokstavligen ut! Kommer ihåg att det blev hål på ena sulan, men dom fick hänga med ändå! Av ren barmhärighet förpassades dom till slut till skokyrkogården.

Mycket snö fortfarande, men idag kring 10 grader varmt.


Vi var kattvakt i helgen. Doris heter hon och hon är fotogenique.


Här försöker hon ställa sig in och hon lyckas rätt bra med det!


Prylar kan betyda olika mycket. Denna lilla skruvmejsel plockade jag åt mig från en monter på Comdex i USA 1995, där bl.a. Bill Gates presentera Windows -95. Att operativet skulle påverka utvecklingen förstod vi på en gång. Men det blev större än så. Skruvmejseln har hängt med genom åren.


Den här anspråkslösa gröna kammen har hängt med sedan 1993. Jag fick den på hotellet Le Dome i Bryssel (vid Place Rogier) som är ett fint deco hotell. Av någon outgrundlig anledning har den inte försvunnit i hanteringen, genom åren.

Jag tycker inte att vi ska skicka några JAS till Libyen. Det kommer bara att förvärra saken. Sarkozy i Frankrike står inför val på hemmaplan och med dåliga opinionssiffror måste han få till ett krig, för att få fler röster. Det verkar vara för dålig planering kring den militära flyginsatsen avseende vad som ska göras, hur länge och när operationen vara klar mm. Jag är skeptisk till alltihopa.

 


Mikro och makro

De sparsmakade esteter som - då och då - besöker denna blogg, kanske undrar,
hur kopplingen mellan den lilla och stora världen kommer till uttryck för mig?

I den lilla världen, på väster i Sundsvall finns det glädje och gamman, när solen
skiner, våren på väg, bilen gick igenom besiktningen, halva priset på fjollskor,
barnen och M har det bra, mamma så bra som möjligt mm. De upplevelserna
lever ett eget liv.

När det gäller makrovärlden, själva samhället och dess utveckling/förändring (främst
i Sverige) lever den också sitt eget liv. Jag behöver iofs inte ha några synpunkter på
arbetslöshets- och sjukförsäkringen, barnfattigdom, moderaternas berikande av
överklassen, skenande elpriser, kärnkraftskatastrofer, krigen i Nordafrika mm.
I den bästa av världar slipper jag och mina närstående drabbas av de mer påtagliga
skuggsidorna av denna "utveckling"!

Hur som helst! Jag är inte speciellt trakterad av högerpartiets skapande av
2/3-samhället. Utvecklingen i resten av världen, törs man knappt fundera på - om
man vill behålla resterna av förståndet och nattsömnen!




Vargavinter och kaffekask

Vintern dröjer sig kvar. 13 grader kallt kring 7 imorse. Nu bara några minus, vindstilla, sol från klarblå himmel. Helt underbart. Det eviga frågan. Har plommonträdet klarat vargavintern


Igår skottade jag av halva uteplatsen i österläge. Det är som en snögrotta. Där ska sittas och solas, drickas kaffekask, så fort vi hinner.

 

Systemskiftet under regi av högerpartiet moderaterna fortskrider obevekligen i fd välfärdssamhället Sverige. Jag undrar hur länge det dröjer innan de 90% inser blåsning. De 10% rikaste höstar in.

 

1. Behöver Sverige fundera över kärnkraftssäkerheten i Sverige. Givetvis inte säger Andreas Carlgren. Japan är långt därnere. Det som händer där kan inte hända i Sverige, säger miljöhataren Carlgren.

 

2. Barnfattigdomen ökar i Sverige, behöver vi göra något. Givetvis inte säger Göran Hägglund. Lite svinn får man räkna med.

 

3. Behöver vi ändra på A-kassa och rätten till utbildning? Givetvis inte säger Hillevi Engström. Det finns inte på agendan (obs lustigheten). Fattigdom och förnedring är bra för underklassen. Fas 3 är perfekt, knäcker den bästa. 1% får jobb.

 

4. Elpriset skenar, energibolagen skär guld med täljkniv, behöver vi ändra prissättningsmodellen. Givetvis inte säger Maud Olofsson, som förespråkar stickade sockor och gens. Hon tillägger -  för den som inte redan förstått - att det höga elpriset egentligen har karaktären av skatt, och skatten på 20.000 blir givetvis procentuellt högre än för den som tjänar 120 tusen kr/mån. Överklassen berikar sig helt hämningslöst. Snart är hela jobbskatteavdraget, för Borgs exempelvårdbiträde, uppätet av kostnadsökningar.

 

5. Har arbetslösheten sjunkit under moderatregeringen, som kallar sig det nya arbetarpartiet? Nej, säger Andes Borg, men det är inte vårt fel, det är finanskrisens (fel)!

 

Det är surt sa räven, säger jag! Hur blåögda kan det svenska folket vara. Hur lätt kan vi duperas av fagert tal, där det sägs en sak, men görs annat. För den klentrogne säger jag bara - följ pengarna. Vilka har fått det bättre, och vilka sitter med nitlotten!



På västfronten

Läget på västfronten är lugnt. Idag har jag varit till mamma. När jag kom tillbaka till Sundsvall i eftermiddag, satt grannkatterna och väntade på matte. Dom brukar komma och hälsa på oss också. Fina va!

Det har varit "mycket nu"! Jag har ännu inte haft tid att avsluta bloggen på ett respektfullt sätt. På övertid, blir det några inlägg till.

 

Sköt om sig!