Fjollstövlar

Vintern pågår. Det är dock lite mildare. Bara 9 grader. Med andra ord - blidväder!


Jag har aldrig skottat farstutaket så här tidigt under vintersäsongen. Och vi har ändå bott här sedan 1988.


Nu är det skottat. Inga allvarligare incidenter förekom, frånsett några små halksteg. M var orolig hela tiden. Hon har varit med förr, och objektivt sett fanns visst fog för vad L skulle hitta på i sin vinteryster!



Får man bjussa på lite proggkänsla! Detta är inga "fjollskor". Snarare arbetsstövlar - typ, näbb. Köpta för en dyr peng på 1970-talet. Dom kommer väl till pass denna vargavinter.


Katten har vi lämnat tillbaka. Det var en kul rackare. Hon gillade att vara i centrum, att softa och gosa. Kan det bli bättre?


Jag tror hon ville stanna några dar till. Hon protesterade mot att åka hem (tror vi). Fast det kanske är önsketänkande!

 

Det är mycket som man kan ha synpunkter om. Jag vet i alla fall att jag känner positiva vibbar, när jag lyssnar på något med The Cure.

 

Imorron ska jag till mamma. Sussi och natti!


Slappardag

Juldagen blir lite grand en slappardag. Det är ju - även om det inte behöver vara det - en viss anspänning inför julafton. Saker ska fixas och donas. Vi har visserligen minskat antalet julklappar på senare år, men julbordet är fortfarande viktigt. Anpassningar görs varje år. Våra favoriter följer med. Sill, ägghalvor, prinskorv, syltor, marinerade vitlöksklyftor, rödbetssallad, köttbullar, revbensspjäll, skinka, lax och korvar av olika slag mm. Enligt  uppgift var julförtäringen tillfredsställande. För den som inte känner til byråkratspråk, kan jag berätta att mixen av mat och det  omkringliggande var helt okej!  

Beskedliga 14 grader idag. Plommonträdet ligger lågt!


Vi är kattvakt och vi sköter vårt åliggande - tror/hoppas jag, på bästa sätt. Katten Doris, trivs bra hoppas/tror vi. Hon har i alla fall tagit över befälet över vår anspråkslösa boning. Hon spinner och vill vara i centrum. Vi spelar lojalt med!


Det har - som sagt - varit lugnt i helgen. Vi (M och jag) har besegrat barnen (J1, J2)  i sällskapsspel (Besserwisser och På spåret) Det tycker vi är kul. Kanske har vi mer erfarenhet och/eller bättre allmänbildning! Barnen hänvisar till otur (för deras räkning)!

Besserwisser

Jag vill tillönska alla en riktigt god jul. Särskilt ömmar jag dock för mina tålmodiga läsare.

Det är inte ovanligt att man gör sig en bild av den man kommuncierar med  på telefon, eller på annat sätt. Därför har jag valt att inte längre vara inkognito. Den regelbunde läsaren, vet vad inkognito betyder. För den tillfällige gästen, som kanske inte besitter den pregnans som prenumeranterna har, kan jag tala om att inkognito ungefär betyder förklädd (för att inte bli igenkänd) och/eller under antaget namn. I ordet pregnans lägger jag nånting med skärpa - typ, uttrycksfullhet, uttrycksskärpa. Det är svårt att vara besserwisser! Det kostar på!

Detta om detta. Så här ser jag ut - naken, endast iförd huvudbonad. Håll till godo!

 

Detta är katten Doris. Vi ska vara kattvakt över julhelgen. Hon kom igår och känner sig redan hemmastadd.

 

 

Nu ska jag strax åka och handla. Det är ju alltid nåt som saknas. Köttbullar har jag trillat, som sedan M stekte med bravur - under mitt överinseende. Det är ju jag som är kökschef. Revbensspjällen är på kokning cirka 50 minuter. Sen får dom ligga i lag (soja, apelsin, ingefära, kajennpeppar mm), över natten. Imorron steker jag på dom lite lätt.

 

24 grader kallt imorse. Blidväder nu, endast 23.

 


Paktföräldrar

Från man bjussa på lite julstämning. Det är väl inte direkt högkyrkligt. Särskilt många tomtar finns det kanske inte i Bibeln, möjligen nån. Om man vevar upp" kyrkan, spelar den - Stilla natt. Analogt - så det förslår!


I eftermiddag har jag julhandlat i Birsta. Där finns bl.a. IKEA, Coop, Apoteket kronan och Apoteket Röda Näsan. Det sistnmämnda besöktes inte. Det tar jag senare. Det är synd om all det goda drickat är slut, redan på fredag, eller lördag.


Inne på Coop, där jag handlade fanns en förbudsskylt som jag inte riktigt förstår. Får man inte väga grejorna, som man vill. Jag tror inte nån kan stoppa mig. Skyltens intentioner kan jag nog inte skylla på Allians-regeringen - även om det ligger nära till hands.


När man julhandlar är det bra med skåpbil. Några anväder begreppet kombi, men det korrekta uttrycket är skåpbil. Det sa i alla fall min pappa - Leon, och då måste det vara sant.

I radion är nog Nordgren i P1, bäst just nu. På TV har det utspelats stor dramatik på måndagarna klockan åtta. Det är då ett antal - som det beskrivs - bortskämda ungdomar ska lära sig lite vett. Jag såg inte de första avsnitten, jag har sett ungefär hälften, sista programmet var ikväll.

 

Det är en infernalisk dramaturgi som statstv´n satt i sjön. Det visar sig att, ungdomarna i det stora hela, verkar vara som ungdomar är mest (frånsett ett antal stolpskott). Själva programidén bygger på att det är föräldrarna som ska rösta ut barnen, vilket är som gjort för "pakter" a la Robinsson. och det är det som varit intressant att höra föräldrarna befängda resonemang, när man förklarar (bortförklarar) sin egen telnings tillkortakommanden. Det blev lite Flugorna herre känsla till slut. Dom bästa röstades ut, och tre utskott blev kvar till final.

 

Med paktledarna bet sig i tummen, eftersom alla medverkande föräldrar, deltog i den slutliga röstningen. Dom två föräldrar som paktat mest, var ovanligt fåordiga, dom insåg ju att klockan var slagen.

 

Exempel på bortförklaringar om egen gunstling. Visserligen gör hon/han inget, och håller sig undan, men han/hon är socialt kompetent. Och! Undrar jag! Snarare lat - säger jag. Snacka om bullshit! En annan flytta fokus övning, var när den bästa av dom alla röstades ut, då fick han skit för att han dels bakat, och dels själv plockat undan, diskat och städat. En av paktföräldrarna menade att det måste vara fel på något sätt - om han själv gjorde detta, medan paktförälderns telning, vilade sig i sköna sängen! Man häpnar.

 

Det är inte ungdomarna det är fel på, det är föräldrarna. Programmet fick fel titel. Borstämda ungdomar borde i stället vara: Korkade föräldrar.

 

 

 


Fairytale of New York

Enligt uppgift är det jul snart. The best christmas song ever made, är givetvis 
denna. Jag tror jag redan skrivit det i något tidigare inlägg, det får bli repris
i så fall. Idag gnälls det inget. Vinter är det med besked. Rejält med snö och
trafikkaos längs Norrlandskusten. Själv sitter jag inne i värmen, och har även
varit räddande ängel. Grannpojken var utlåst. Han kom in en stund, och även
deras snälla hund.

M är på after work. Vi kurar skymning framför TV`senare ikväll. Ha det bäst
i julbestyren!

Fairytale Of New York

It was christmas eve babe
In the drunk tank
An old man said to me, wont see another one
And then he sang a song
The rare old mountain dew
I turned my face away
And dreamed about you

Got on a lucky one
Came in eighteen to one
Ive got a feeling
This years for me and you
So happy christmas
I love you baby
I can see a better time
When all our dreams come true

Theyve got cars big as bars
Theyve got rivers of gold
But the wind goes right through you
Its no place for the old
When you first took my hand
On a cold christmas eve
You promised me
Broadway was waiting for me

You were handsome
You were pretty
Queen of new york city
When the band finished playing
They howled out for more
Sinatra was swinging,
All the drunks they were singing
We kissed on a corner
Then danced through the night

The boys of the nypd choir
Were singing galway bay
And the bells were ringing out
For christmas day

Youre a bum
Youre a punk
Youre an old slut on junk
Lying there almost dead on a drip in that bed
You scumbag, you maggot
You cheap lousy faggot
Happy christmas your arse
I pray God its our last

I could have been someone
Well so could anyone
You took my dreams from me
When I first found you
I kept them with me babe
I put them with my own
Cant make it all alone
Ive built my dreams around you

Ord och inga visor

Julprydnad, modell större - på centralen i Stockholm. Om man inte visste det. Skulle man kunna anta att det snart är jul!

SJ klarade sig galant. Bara en kvart sen ner på morron och på återresan gled vi in på centralen i Sundsvall i rätt tid (21.54)!


Det gnälls väldigt mycket i denna blogg. Jag måste ta upp det, med ansvarige utgivaren. Förvisso finns det samhällsföreteelser som kan ge anledning till ett och annat höjt ögonbryn. Men varför då? Egentligen tror jag inte att det lönar särskilt mycket att klaga, inte ens för det egna välbefinnandet.

Igår på centralen skulle jag köpa en julbok i pocketshopen. Eftersom jag ser ofarlig ut, vågar folk prata (ibland). En annan köande genteman i min ålder, kanske något äldre, säger att den bok jag avser att köpa kommer att bli en spännande upplevelse. Han fyller på med att det är den bästa bok han läst den senaste tiden. (Efter jul kan jag tala om vilket bok som åsyftades.) Kul sa jag - nånting att se fram emot då! Verkligen sa han. Sen gick vi åt varsitt håll. Bokkonnosören var ingen mer och ingen mindre än metalls förre ordförande Göran Johsson. Han är tillika såsse, med vänligt sätt (i vart fall igår).

Även jag kan vara fin i kanten, om jag känner för det. Det föll mig inte in att säga att såssarna är jävligt dåliga just nu, och att dom för en formidabel skitpolitik, dom är helt värdelösa på opposition. Om dom gör nåt - blir det fel, som t.ex. att stödja moderaterna i frågan om FRA-lagen. Morgan Johansson tycks vilja det. Han tillhör begåvningsreserven. Låt moderaterna ta hand om sin egen dynga. Det verkar som såssarna vill skrämma bort "alla" sympatisörer!

En helt annan grejsing. Vilken blådåresåsse kom på idiotin med "butler i tunnelbanan"? Det blir ju bara fånigt, ger definitivt inga nya väljare, eftersom det redan finns flera högerpartier.

Nu fick jag med några ord och inga visor. Skönt.

Narcissism

Femton grader kallt på tundran. Vintervädret fortsätter.

Imorron hälsar jag på mamma och på onsdag planerar jag åka tåg till Stockholm. Det lär jag göra helt på egen risk. SJ och Trafikverket är inte direkt top of the crown inom statens hägn.


På begäran visas tomteparaden. Den är framtagen och uppställd, på finrumsbordet (fast det säger man inte längre) enligt konstens alla regler. M anser att julen är roligare före, än efter

Det är lätt att hålla sig för skratt när dom religiösa extremisterna spränger sig själva i luften. Givetvis poppar blådåren Lars Vilks (han med rondellhunden) fram ur glömskan och begär polisbeskydd. Det skulle han ha tänkt på innan han hädade, bara för att få sina sekunder i rampljuset. Han är narcissist och en konstnär (i bästa fall) som gör dåliga handlingar.

Vi har en skämtregering. Det är bara att konstatera det. När det smäller som satan på Stockholms gator, vägrar statsminsitern uttala sig, men Carl Bildt tvittrar glatt om det som hänt. Det går 12 timmar innan det kommer något från regeringschefen, och givetvis vägrar Carl Bildt att tala om på vilka grunder han tvittrar med kreti och pleti.

Det är dystert. Man bävar om det skulle smälla på riktigt. Då skulle utrikesministern tvittra och sen vägra uttala sig, givetvis inget göra. Statsministern skulle göra sig onåbar, tillsammans med övriga statsråd och Sofia Arkelsten är sannolikt på mutresa till någon oljerepublik, med alla expenser betalda, och kan tyvärr inte ingå i någon krishantering.

Matt

Man blir alldeles matt, när man tänker på samhällsutvecklingen i Sverige. Välfärdens kärna, Europas sämsta arbetslöshetsförsäkring, en socialförsäkring som inte är värd namnet! Döende hänvisas till arbetsförmedlingen. Hur kul är det?

Jag inser att mina åsikter inte ger några pluspoäng, även om det är lördagskväll (i timmerkojan).

Men jag kan - ändå inte - lördagskvällen till trots, sluta fundera på, när Sverige, bytte inriktning?  Sjuka och fattiga får numera stå sitt eget kast - menar Mona Sahlin och Stefan Löfven, som är fackpamp i Metall och högerkompisen snart f.d. partiledare. Dom har gått vilse. Det är jag helt säker på!

 

Min matta skulle kunna vara finsk, men den är genuin svensk, arbetarklass - långt ifrån Mona Sahlins och Metall Stefan Löfvens nymoderata åsikter.  Det är jag stolt över. Vi gör motstånd!




Verklighetsförfalskning

Vintern håller oss i ett järngrepp. Nu är det bara cirka 12 grader kallt. Det är inget att gnälla om. Solen finns däruppe nånstans. Några ljusa strålar når fram till björken bakom förrådet.


Det är praktfullt när snön klänger sig fast på trädens grenar. Stjärnfallet lyser upp.



Vi har börjat lysa upp för tomten. Det är trist om han går förbi utan att leverera. Fast - å andra sidan - är det några dagar kvar till julafton!


 

Är det nån som är förvånad över att moderatregeringen bedrivit statsspioneri mot sina egna medborgare? Att lämna över information om svenska medborgare till USA, är ett grundlagsbrott. Kommer dom att fällas för det? Kommer Beatrice Ask att tvingas avgå. Tror inte det!

 

Botten verkar ännu inte vara nådd, i politikerträsket! Det verkar ju vara rena dagsisverksamheten som våra svenska toppolitiker och USA har för sig (tänker då på minnesanteckningarna). Såssen Urban Ahlin - borde ha en rejäl spark i archlet.

 

Wikileaks behövs, men kanske inte Assange - himself, som tycks ha många strängar på sitt lyse.  Men ingen ska dömas ohörd!


Kärlekens tunga

Så mycket bättre är en bra TV4-produktion. Plura, DiLeva, September, Petter, Lasse Berghagen, Christer Sandelin  och LillBabs är onekligen en udda konstellation. Men bra TV blir det!

Plura, Eldkvarn har jag gillat länge. Länge är mer än 20 år. Kärlekens tunga är en riktigt bra låt. En vers i mitten:

Jag försöker att gå som en man,
nerför hjärtats ensamma gata.
Där kärlek och hat går hand i hand,
sitter jag och bara saknar dig.
Nu är allt sagt och gjort,
och jag kommer aldrig att få tillbaka dig.

Plura påminner på något sätt om min kompis Osbourne, som tyvärr dog - alldeles för ung ifjol sommar.

Några har gåvan. Plura har den. Natti!

Modebloggen Joy - Sundsvall

18 kylgrader alldeles nyss, på tajgan, Sundsvall westbound . Det känns.


Årets stjärnfall är framtaget. Som vanligt fungerade inte alla lampor i respektive sektion i slingan (cirka 10 lampor och 10 sektioner), vilket innebär att det bara var ett delvis stjärnfall. Vi bytte lampor, men en sektion var kinkig, dvs helmörk. Jag gav givetvis upp (tålamod är inte min bästa gren, ej heller den näst bästa), men M gav sig inte. Hon kollade alla fästen och hitta ett som var dåligt, hon lappade och lagade - och fick givetvis igång alla lampor. Strongt gjort! Jag var beredd att åka och köpa en ny.


Nu är de snart jul igen. Julbelysning är uppsatt, ett par dagar sent. Jag får ge mig själv en reprimand! Så här ljust och glatt är det hos oss!


Jag har köpt mig en ny vinterjacka på Joy i stenstan. Lite sportig. Färg - mellansvart (rött foder, ser alla som inte är färgblinda med defekt på rött)! Nån som är förvånad?

Bra som motvikt, till sporten alltså. Själv sportar jag inte särskilt mycket nuförtiden. Då gäller det att ha en sportig outfit!


När jag handlade i Birsta i eftermiddag, fick jag tag på ett par jeans, av en modell som jag trodde var utgången, eftersom min "kroppstyp" är påtagligt marginaliserad. Glädjen (Joy - för den som inte hänger med, men det gör väl alla trogna läsare!) var desto större, över fyndet. Tack Coop!


I övrigt är det småklent på sina håll. Själv är jag inte toppform, dock inga allvarligare åkommor. M har varit knackig - men känner sig något bättre. Mamma har en dålig period, har svårare och svårare att klara den dagliga livsföringen. Åker hem imorron, fredag för tillsyn.

 

Natti - bästa medborgare!