Narcissism

Femton grader kallt på tundran. Vintervädret fortsätter.

Imorron hälsar jag på mamma och på onsdag planerar jag åka tåg till Stockholm. Det lär jag göra helt på egen risk. SJ och Trafikverket är inte direkt top of the crown inom statens hägn.


På begäran visas tomteparaden. Den är framtagen och uppställd, på finrumsbordet (fast det säger man inte längre) enligt konstens alla regler. M anser att julen är roligare före, än efter

Det är lätt att hålla sig för skratt när dom religiösa extremisterna spränger sig själva i luften. Givetvis poppar blådåren Lars Vilks (han med rondellhunden) fram ur glömskan och begär polisbeskydd. Det skulle han ha tänkt på innan han hädade, bara för att få sina sekunder i rampljuset. Han är narcissist och en konstnär (i bästa fall) som gör dåliga handlingar.

Vi har en skämtregering. Det är bara att konstatera det. När det smäller som satan på Stockholms gator, vägrar statsminsitern uttala sig, men Carl Bildt tvittrar glatt om det som hänt. Det går 12 timmar innan det kommer något från regeringschefen, och givetvis vägrar Carl Bildt att tala om på vilka grunder han tvittrar med kreti och pleti.

Det är dystert. Man bävar om det skulle smälla på riktigt. Då skulle utrikesministern tvittra och sen vägra uttala sig, givetvis inget göra. Statsministern skulle göra sig onåbar, tillsammans med övriga statsråd och Sofia Arkelsten är sannolikt på mutresa till någon oljerepublik, med alla expenser betalda, och kan tyvärr inte ingå i någon krishantering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback