BOHICA

Frånsett tokprivatiseringar, oblygt berikande av överklassen, trakasserier av sjuka och fattigpensionerna – är det ytterligare en sak jag ogillar hos högerpartiet moderaterna. Det är att dom – från något oben-perspektiv - ofta hänger sig åt att kommentera dessa uppkomna stolligheter, som dom medvetet skapat genom politiska beslut, i stället för att göra något åt dessa i sitt utövande av regering.

Högerpartiet har en konsekvent BOHICA- inställning. Det innebär att när det hettar till, så säger man att man är bekymrad över det inträffade, och sen skiter man i allting och hoppas att det ska blåsa över, och det gör det vanligtvis, eftersom vi har press som till 90% har borgerliga värderingar, och public service, är numera mest en megafon för statsmakten, i stället för att inta en granskande roll. Det är ett jävla krypande för Reinfeldt och Borg. Den senare vill ha större arena för självspegling och satsar 100 miljarder kronor (av mina pengar, alltid mina pengar) i den högst osäkra finanspakten, dom pengarna kan vi se oss om i sjön efter. Men det är säkert kul för Anders Borg att sitta och glassa på kommande toppmöten, och se dryg ut! En stor jävla fet smäll borde han ha på högernäsan! 

btw BOHICA betyder, bend over here it comes again, för den som behöver upplysning.


Några exempel;

Svårt sjuka (ibland döende) hänvisas till arbetsförmedlingen och tappar sin sjukpenning. Högerkommentar. Det är inte vår avsikt att det ska vara så. Vi tillsätter en utredning som blir klar 2014.
Fas3 är en ovärdig förvaring av långtidsarbetslösa, som inte ger några jobb. Högerkommentar: Det är inte vår avsikt att det ska vara på det sättet.
Privatisering av apoteken ger inte fler apotek i glesbygd, eller lägre medicinpriser.  Högerkommentar: Det är för tidigt att säga, vi får utvärdera effekterna 2019.
Är det rimligt att pensionärer  ska betala högre skatt än löntagare. Högerkommentar. Vi har inte höjt skatten för pensionärer (god dag yxskaft, säger jag). 
 Är det rimligt att dem svagaste gruppen  medborgare,  d.v.s. de 10% med lägst inkomst, ska få det sämre, och miljonärerna bättre i f.d. landet lagom. Högerkommentarer: Förstår inte frågan.

Och så här rullar det på, dag ut och dag in. Det gamla folkhemmet kan vi glömma. Det nya folkhemmet är högerpartiets kärnväljare som skapar sig ett eget Eldorado, omsorgsfullt inhägnat, så att inte pöblen ens får se någon skymt av prakten.  


Metonymi


Det är full vinter på tundran. Fint som fán, minus sex klockan sex. Plommonträdet är delvis översnöat.



Under en längre tid har jag irriterat mig på högerpartiets "våldtäkt" - inte bara på på underklassen, sjuka, arbetslösa och allmänt fattiga - utan också på språket. Dom använder hela tiden glidande begrepp, för att flytta fokus från det verkliga skeendet, som t.ex. är att minska skatter för dom som tjänar bäst. För det kan dom ju inte säga rakt av! Tidigare använde dom ett U-ord, men det gör dom inte så ofta nu, och om det används så har det fått en ny innebörd, eftersom den gamla innebörden inte funkar längre. Underklassen har fått det sämre, det kan man inte prata bort, tycker jag, men uppenbarligen lyckas dom rätt så bra med det konststycket. 

Denna högerkonservativa, förledande användning av språket, liknar jag vid det retoriska begreppet metonymi (fast inte riktigt, inte säker på stavningen heller). Egentligen borde Reinfeldt och Borg ställas inför domstol för plundring av våra gemensamma tillgångar. Men först borde dom ha en fetsmäll på högernäsan!


Exit Juholt

Håkan Juholt avgår. Ingen är förvånad. Det sorgliga är väl kanske kritiken inom det egna partiet, mest från dom som hamnde en bit ifrån köttgrytorna!

Att 90% av pressen - som har moderata värderingar - är emot honom, är faktiskt en realitet. Det får vi leva med.

Men att så många av såssarna har knivhuggit Juholt i bröst, rygg och övrig kropp - är beklämmande.

Min enda förhoppning är att  socialdemoraterna väljer helt nya företrädare till verkställande utskottet. Österberg, Lundby-Wedin, Palm, Söderström och Damberg är redan - med god marginal - förbrukade.

Tomas Bodström skulle kanske kunna vara en kandidat, men tror inte han vill offra sig för partiet. Margot Wallström tror jag inte på.

Fredagsmys

Med sådana vänner behöver man inga fiender, tänker nog Håkan Juholt, när han sjunker ner i TV-soffan för fredagsmys, efter ännu en hård dag på jobbet med insinuanta frågor, om han har förtroende av 7-mannaklubben, verkställande utskottet, där bl.a. Vanja Lundby Wedin, LO´s ordförande som aningslöst - men med uppsåt - skrev på ett brottsligt pensionsavtal på 32 000 000 kr för förre AMF direktören frimicklaren och överkamningen - Christer Elmehagen.

Den största nollan där är utan tvekan stenkasterskan Lundby-Wedin, nu pensionsmässig och därmed talför. Snacka går ju, när man riskerar nada! Ynkedom - säger jag!

Sven-Erik Österberg  ska vi överhuvudtaget inte prata om. Frånsett att han verkar vara särskolemässig i sina uttryck, borde han hålla sig för god för att företräda borgarnas intressen, även om han vill bli ny S-bas. Det kommer han ändå aldrig att bli. 

Det är beklämmande att såssarna ska käbbla inbördes, men - det är väl trångt kring köttgrytorna, när högern dompterar hög som låg!

Om nån frågar mig om jag har förtroende för Fredrik Reinfeldt, säger jag bara - NEJ!

Inget nytt under stolen

Mina gamla undersköna fjollskor, innedojarna har fallit för ålderstrecket. Det är som med kallingar, dom måste slängas när resåren och bomullen rämnar, och när det gäller skor - när lädret och sulan längtar till skohimlen!




Tur i oturen är skorean. Hittar ett par nya fjollskor, som gjorda för stekare (en sån som jag), 70% nedsatt pris på sista paret, tackar man för i dessa dyrtider! Vit sula - fräckt va!

Passade också på att köpa ett par kraftigare vinterskor - typ skinnhead-doja. Tyvärr bara 50% rabatt, men dom får jag nytta av i det upp och ner väder vi dras med i Sundsvall. Igår +1, nu -4.



När jag ser den konservativa högermannen Fredrik Reinfeldt, tänker jag på "leda"! Det får var och en uttolka som den vill!

För den som undrar om näringslivet och den konservativa högern verkligen kan vara arbetarnas nya partiföreträdare rekommenderar jag
  • Follow the money
Pengarna ljuger aldrig! Då kanske en annan iakttagelse kan göras bortom flosklerna och fikonspråket som Reinfelt, Borg och Schlingmann strör omkring sig risgryn på ett bröllop! Varför ska dom allra rikaste ha mest och dom allra svagaste få minst? Vad blir det för konsekvenser av regeringens högerpolitik, bortom nyspråket och dimridåerna.

Är det inte dags att på allvar granska regeringsmakten? 1.000 dagar kvar till nästa val, och nu vill Borg glassa i Bryssel och gambla bort mina pengar (igen)! Är det nån som vet vad Borg bidragit med som finansminister, mer än att berika dom allra rikaste och sälja ut min egendom (igen bl.a. Apoteken).

Är det rimligt att högerpartierna, med aktivt stöd av den borgerliga pressen, näringslivet, ska kunna göra vad som helst - utan att behöva ta ansvar för orimligheterna i fördelningspolitiken, och den oundvikliga maktförskjutningen från gemensamt till bl.a. riskkapitalister? Är det inte rimligare att granska Reinfeldt mer än Håkan Juholt? Man skulle nästan kunna tro att det är blådåren Juholt som är statsminister, när drevet viner fram!

Ägget Urban Ahlin befordras

Urban Ahlin verkar en riktigt otrevlig typ. Jag har visserligen aldrig träffat karlen, men jag får en otäck känsla, när jag hör honom prata mm, och obehagskänsla när man ser honom. Han är sämre än Thomas Östroos (född Waaranperä, man undrar vad det kan vara för fel på det namnet) - och då är man dålig, rejält usel!

Håkan Juholt verkar vara allmänt förvirrad. Felsägningarnas kung, alla kategorier. Undrar om inte hans befordran av ägget Ahlin är sista spiken i kistan. Att välja en sådan omstridd kandidat mot kvinnornas uttryckliga missnöje, är mer än dumdristigt! Fortsättning lär följa!

Jag säger som CH Hermansson (f.ö. född i Bollnäs men har tydligen gått på läroverket i Sundsvall, bra karl med andra ord)!

- Nån jävla ordning måste det vara i ett parti½



Vinterlandskap

Blogginläggen är saknade av få.
Men det tycks ändå finnas ett visst intresse för plommonträdets utveckling. Knepigt va!
Detta är status idag, -5 dagar.
Vi finns i ett vinterlandskap.


Det digitala träskets utmarker

Det är väl bara att ge sig ut i det digitala träskets utmarker, med facebook, twitter och fán och dennes moster!

Sociala medier - det är fint det!

Vänner kan man betrakta på olika sätt:
  • Med sådana vänner behöver man inga fiender.
  • Han/hon hade inte en enda fiende - men alla vänner hatade honom/henne!
  • Jag vill inte komma till himlen. Ingen av mina vänner kommer att vara där.
  • När mina vänner är överens med mig, känner jag alltid att jag måste ha fel.
  • I choose my friends for their good looks, my acquaintances for their good characters, and my enemies for their good intellects! Nåja, en sanning med modifikation, min bäste Wilde!
  • Jag gillar vänner bättre än principer, och jag gillar vänner utan principer bättre än något annat i världen!
I övrig inte mycket nytt under solen. Imorron - lördag ska jag hälsa på mamma.

Nog med kunskap (dårskap) ikväll.

Natti

Tukla och söpla

Jag är rätt förtjust i denna form av lustmord på managementkonsulter, i synnerhet dom som specialiserat sig på processkartläggning. Även värdegrundskonsulterna och dom orädda, fariséerna -  som vill frälsa oss genom självhjälp, självkänsla och självförtroende.

http://www.youtube.com/watch?v=nfqEcG7EZMo&feature=player_detailpage


Analog

Nu ska jag bryta min analoga tillvaro, och hänge mig åt sociala medier igen.
Låter det bekant?
När denna pånyttfödelse ska ske, är jag inte riktigt säker på.
Jag har i alla fall lagt upp ett fejan-konto. Alltid något!