BOHICA

Frånsett tokprivatiseringar, oblygt berikande av överklassen, trakasserier av sjuka och fattigpensionerna – är det ytterligare en sak jag ogillar hos högerpartiet moderaterna. Det är att dom – från något oben-perspektiv - ofta hänger sig åt att kommentera dessa uppkomna stolligheter, som dom medvetet skapat genom politiska beslut, i stället för att göra något åt dessa i sitt utövande av regering.

Högerpartiet har en konsekvent BOHICA- inställning. Det innebär att när det hettar till, så säger man att man är bekymrad över det inträffade, och sen skiter man i allting och hoppas att det ska blåsa över, och det gör det vanligtvis, eftersom vi har press som till 90% har borgerliga värderingar, och public service, är numera mest en megafon för statsmakten, i stället för att inta en granskande roll. Det är ett jävla krypande för Reinfeldt och Borg. Den senare vill ha större arena för självspegling och satsar 100 miljarder kronor (av mina pengar, alltid mina pengar) i den högst osäkra finanspakten, dom pengarna kan vi se oss om i sjön efter. Men det är säkert kul för Anders Borg att sitta och glassa på kommande toppmöten, och se dryg ut! En stor jävla fet smäll borde han ha på högernäsan! 

btw BOHICA betyder, bend over here it comes again, för den som behöver upplysning.


Några exempel;

Svårt sjuka (ibland döende) hänvisas till arbetsförmedlingen och tappar sin sjukpenning. Högerkommentar. Det är inte vår avsikt att det ska vara så. Vi tillsätter en utredning som blir klar 2014.
Fas3 är en ovärdig förvaring av långtidsarbetslösa, som inte ger några jobb. Högerkommentar: Det är inte vår avsikt att det ska vara på det sättet.
Privatisering av apoteken ger inte fler apotek i glesbygd, eller lägre medicinpriser.  Högerkommentar: Det är för tidigt att säga, vi får utvärdera effekterna 2019.
Är det rimligt att pensionärer  ska betala högre skatt än löntagare. Högerkommentar. Vi har inte höjt skatten för pensionärer (god dag yxskaft, säger jag). 
 Är det rimligt att dem svagaste gruppen  medborgare,  d.v.s. de 10% med lägst inkomst, ska få det sämre, och miljonärerna bättre i f.d. landet lagom. Högerkommentarer: Förstår inte frågan.

Och så här rullar det på, dag ut och dag in. Det gamla folkhemmet kan vi glömma. Det nya folkhemmet är högerpartiets kärnväljare som skapar sig ett eget Eldorado, omsorgsfullt inhägnat, så att inte pöblen ens får se någon skymt av prakten.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback