Vargavinter och kaffekask

Vintern dröjer sig kvar. 13 grader kallt kring 7 imorse. Nu bara några minus, vindstilla, sol från klarblå himmel. Helt underbart. Det eviga frågan. Har plommonträdet klarat vargavintern


Igår skottade jag av halva uteplatsen i österläge. Det är som en snögrotta. Där ska sittas och solas, drickas kaffekask, så fort vi hinner.

 

Systemskiftet under regi av högerpartiet moderaterna fortskrider obevekligen i fd välfärdssamhället Sverige. Jag undrar hur länge det dröjer innan de 90% inser blåsning. De 10% rikaste höstar in.

 

1. Behöver Sverige fundera över kärnkraftssäkerheten i Sverige. Givetvis inte säger Andreas Carlgren. Japan är långt därnere. Det som händer där kan inte hända i Sverige, säger miljöhataren Carlgren.

 

2. Barnfattigdomen ökar i Sverige, behöver vi göra något. Givetvis inte säger Göran Hägglund. Lite svinn får man räkna med.

 

3. Behöver vi ändra på A-kassa och rätten till utbildning? Givetvis inte säger Hillevi Engström. Det finns inte på agendan (obs lustigheten). Fattigdom och förnedring är bra för underklassen. Fas 3 är perfekt, knäcker den bästa. 1% får jobb.

 

4. Elpriset skenar, energibolagen skär guld med täljkniv, behöver vi ändra prissättningsmodellen. Givetvis inte säger Maud Olofsson, som förespråkar stickade sockor och gens. Hon tillägger -  för den som inte redan förstått - att det höga elpriset egentligen har karaktären av skatt, och skatten på 20.000 blir givetvis procentuellt högre än för den som tjänar 120 tusen kr/mån. Överklassen berikar sig helt hämningslöst. Snart är hela jobbskatteavdraget, för Borgs exempelvårdbiträde, uppätet av kostnadsökningar.

 

5. Har arbetslösheten sjunkit under moderatregeringen, som kallar sig det nya arbetarpartiet? Nej, säger Andes Borg, men det är inte vårt fel, det är finanskrisens (fel)!

 

Det är surt sa räven, säger jag! Hur blåögda kan det svenska folket vara. Hur lätt kan vi duperas av fagert tal, där det sägs en sak, men görs annat. För den klentrogne säger jag bara - följ pengarna. Vilka har fått det bättre, och vilka sitter med nitlotten!



Kommentarer
Postat av: frktjatlund

Och så länge du inte kommenterar hos andra så finns du nästan inte. Typ.



Jag trodde att du gett upp för länge sen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback