Svend Asmussen

London är en trevlig stad på många sätt. Där finns det mesta, tyvärr är pundet numera dyrt, för oss fattiga nordbor, det var billigare på 90-talet, för att inte tala om de tidigare årtiondena.

Oftasts bor man i Bayswater, där de flesta hotellen finns, men senaste gången hamnde vi i Kensington, det var fint värre, även om även de bättre hotellen oftare är finare på utsidan, lobbyn än rummen, men vad gör det, bara det är skapligt rent och under 50 db i rummet på natten!

På detta hotell i Kensington, det minnesvärda året 2001, hotellet som jag just nu inte kommer ihåg namnet på, beställde jag också upp frukost på rummet, roomservice bara för skojs skull, på något bakvänt sätt var det rätt så skoj och en hundring hit eller dit har vanligtvis ingen betydelse.

140024-24

Normalt äter man frukost i restaurangen, även jag. Och det var just vid frukostätandet som jag såg den värlsberömde violinisten sitta och äta frukost, med vad jag antar sin fru, en kvinna i ungefär hans ålder. Jag gick förbi hans bord på min väg mot brödavdelningen, han tittade upp på mig, och nickade, och eftersom jag är förhållandevis väluppfostrad nickade jag tillbaka.

Sven Asmussen föddes i Köpenhamn 1916 (två år före min pappa). Han tillhörde den - på sin tid - välkanda trion SweDanes med Alice Babs och Ulrik Neuman.

Kommentarer
Postat av: Sylvia

Kommer att sakna dina små rapporter, men ser i alla fram emot att ta del av BG innan du slutar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback