En dåres försvarstal

I någon mening pågår det en tyst statskupp i Sverige. I vart fall förs det över ofantliga förmögenheter till en rad politiska oligarker nära Reinfeldt i Alliansregeringen. Senast,  LG Nordström som fick 900 tkr/månad i lön när han kliver in som tillfällig postchef. Lönen sätts av kompisen Marianne Nivert, som är Postens ordförande.

När Nivert konfronteras med lönesättningen säger hon att den inte är större än tidigare chefs. Som att det skulle ha med saken att göra! Nordström har redan en pension på cirka 5 miljoner kr/år från främst Staten. Nivert presterar inget som helst saklig argument med den fantasifulla lönen. Det låter mest som en dåres försvarstal.

Så här har det gått till. Posten behöver ny chef. Nivert ringer kompisen Nordström och erbjuder jobb. Javisst säger LGN. Du får 900 tkr/mån,  säger Nivert. LG replikerar, men är det inte för mycket, blir det inte livat om jag får så mycket. Skit i det säger Nivert. Det är finanskris nu och ingen jävel hinner forska kring din lön. Vi mörkar så länge det går, och blir det mediadrev säger vi bara att det är marknadsmässigt lön, fortsätter Nivert. Men det är ju inte det, invänder Nordström - marknadsmässig lön är högst en tredjedel av 900 tusen! Oroa dig inte, det är stensäkert, säger Nivert. Det är bara att tacka och ta emot. Du får hjälpa mig en annan gång. Det är ändå bara skattebetalarna som betalar, det blåser över fort om det överhuvudtaget blir nåt snack. Sen får du fixa in mig i några styrelser, som tack för kaffet, säger Nivert.

Lönesättningen av LG Nordström är en ren provokation mot svenska folket. Att sen Nordström avstår från lön, är bara spel för gallerierna. Har han så dåligt omdöme att han ger sig in i denna såpa, är han inte lämplig som postchef, inte ens som tillfällig chef. Marianne Nivert är körd. Hon är omdömeslös och allmänheten saknar helt förtroende för henne.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback