In Bruges

Det här klocktornet fanns med i filmen "In Bruges"! Filmen var så där. Den handlade om några mördare som väntade på uppdrag i Brygge, av någon anledning. Varför detta - om, Brygge. JC och jag kom aldrig till Spa (för dåliga förbindelser dit) och vi åkte i stället till Brygge. Fin stad. Besök rekommenderas. Kurt Axelsson, den följsamme mittbacken (fotboll) på sin tid, spelade i Cercle Brugge. På tal om värdelöst vetande!


Brygge, centrumdelerna omges av vatten (kanaler). Känd från 800-talet, stadsbildning på 1.000-talet, cirka 120 tusen invånare, belägen cirka 10 mil, väster om Bryssel.


En Leffe Blonde på cafét vid hotel Metropole, är ett måste.  Vanligaste tapp-ölet är Maes, Jupiler som dominerade ifjol, verkar ha "tappat" marknad, ursäkta den omedvetna roligheten.


Den här bilden är tagen vid place du Luxembourg, ett stenkast från EU-parlamentet. Där samlas assistenterna på utecafeerna, efter jobbet, för att utbyta erfarenheter. Det är ett trevligt område. Bilden gör inte, detta trevliga område rättvisa.

Det finns många fina grönområden i Bryssel. Det tror man inte gärna. Men så är det! Även om just detta gröna, inte är något representativt exempel.


JC hade hyrt en lägenhet. Det funkade det med!

 

Det regnade en del på denna resan. När vi väl var framme i torsdagskväll, efter klockan 10, tre timmar försenade hällregnade det, och vi kom genomblöta till vår enkla boning! Där värmde vi oss med grönt te, några fingerborgar Famous grouse, och sen blev det sängen!

 

På fredag  var det skapligt väder, men då var det arbete. På lördag tog vi tåget till Brygge. Det tar cirka 1 timme och 6 minuter. Från tåget till stadskärnans mitt tar det cirka 15 minuter, om man använder apostlahästarna.   På söndag regnde det mest. Vi satt och häckde så länge vi kunde innan vi måste lämna rummet. Se strosade vi runt, och käkade på Slaktargatan. Där ska man äta meny. Det vanliga knepet är att det finns två menyer, en billigare - som det görs reklam för, utanför krogen, och en dyrare. Om  man inte är på tåspetsarna, blir käket dubbelt så dyrt som man tänkt. Det är bara att säga att man vill ha något på menyn som visades vid ingången. Gratis tips från Latmasken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback