Gurkmeja

 

Det går mot höst, och livet på tundran i Sundsvall, är stillsamt. Jag är stugvakt, och chef över köket. I helgen lagade jag fisksoppa. Det är svårt med fisk, "felmarginalerna" är mindre, jämfört med kött, som man kan misshandla mer Om man steker fisk, vill man gärna ha lite marginal, vilket oftast inenbär att det blir för torr. Lyxigt värre är saffran, som kostar 32 kr för 0,5 gram. Saffran ger fin, gul färg, men det (går sannolikt) lika bra med gurkmeja (som tillhör ingefäraväxtfamiljen). Det tar jag nästa gång.

 


Snar är det skördetid. Det är inte mycket, men något (1).

 

Giffarna Sundsvall har hamnat i trångmål i serien. Två förluster på raken, gör att det - som vi hoppades - givna plasen till nästa års allsvenska är mycket osäker. Blott 6 matcher kvar, 18 poäng att spela om. Detta handlar om fotboll, som några säger är - det gröna fältets schack.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback