Utanförskap

Det är vargavinter på tundran i Sundsvall. Bistra 18 grader och ett snölandskap som inte setts på år och dag.

När jag sökte bild från Rosersberg, och slottet där, råkade jag av en händelse öveföra en bild på Leonard Cohen.

Eftersom jag inte är särskilt principfast får det bli Cohen i stället för Roserberg.

 

Det har varit en normalvecka. Inget resande och inga excesser i elände och utanförskap - tror jag. Det är märkligt att Reinfelt i sin debattretorik försöker skjuta skulden på Mona Sahlin. Han menar att såssarna inte kan bevisa att det deras politik kommer att bli bättre! Rimligare vore väl att han ska stå till svars för den förda politken under drygt 3 år. Utanförskapet har knappast blivit mindre, däremot har de utsatta - som är precis lika många som vanligt - fått betydligt sämre ersättning. Utanförskapets B-lag har formerats.

 

Coacherna på arbetsförmedlingen skär guld med täljknivar, men utbildning och nyjobb är bristvara. Hur kul är det? Medelklassen inkl. övertecknad har fått lägre skatt, frågan är om det är rättvist? Skapar det fler jobb? Staten, bl.a. Borg/Olofsson har pantat Sverige för att finansiera överklassens skattebefrielse. Det är verkligen inte rättvist! Upprörande och omoraliskt!

 

Om det inte blir snöstorm imorron, åker jag till mamma. Nu är det dags för TV. På spåret. M kanske vill se Let´s dance. Det löser vi, eftersom vi har TV-apparater, så att det räcker och blir över!

 

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback