Bedrägeri och trolöshet mot huvudman!

Det är kanske inte vinter i paradiset, men onekligen vacker vinter och vederkvickelse! Kylan består, dock moderata 15 grader mitt på dagen. J1 och I kom över och fikade. I övrig har vi mest mest småplockat, poat på!

Är det samma bild, som igår? Givetvis inte!



Nu är vi redo (igen) för de första efterlängtade solstrålarna. Solen når inte riktigt över trädkronorna och husen i öster, men snart! Då tar M och jag filtar, mössor och vantar, fikar, lyssnar på radion och myser, i vår "fjällägenhet". Altanen är åter igen avskottad!

Den observante betraktaren, ser något rött ligga på bordet. Det är skinka, som vi matar skatorna med. Jag tror inte grannarna uppskattar det, därför gör vi det diskret. Småfåglarna lyser ännu med sin frånvaro.


Idag ska jag inte gnälla på moderatregeringen. Jag vill i alla fall upplysa den intresserade läsaren att Sverige valt en arbetsrättslig väg som skiljer sig från det övriga Europa. Det är lätt (och billigt)  att säga upp anställda i Sverige, näst intill omöjligt i många andra EU-länder. Tidigare regeringar har under 70 år, i samarbetet med arbetsmarknadens parter kommit överens om är att denna flexibilitet skulle kompenseras med rimliga andra förmåner - typ en A-kassa värd namnet, inflytande genom förhandling, arbetsskadeförsäkringar, rätt till pension p.g.a. arbetsmarknadsskäl mm.

Det som händer nu är att moderaterna avlövar arbetstagarnas tidigare förmåner, utan att anställningstryggheten -  för dom som har arbete - stärks i motsvarande grad. För dom inte har, eller tappar arbete, är det bara att beställa tid på AF, inte för att få ett jobb, utan snarare för att träffa Mia Törnblom, och hennes coahanhang. Dessutom med mycket lägre ersättning än tidigare.

Det försämringar som moderaterna genomfört på tre år, inom områdena arbetsmarknads- och socialförsäkring, kan bara betecknas som bedrägeri. Alternativt - trolöshet mot huvudman, möjligen vållande till kroppsskada.

Tänk på det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback