Utanförskap

En nytagen sommarbild. Vi har haft åtminstone en tropisk natt (ej under 20 grader under dygnet).


I köket på övre plan drar det iväg mot 30 grader, det är varmt. I solen är det över 40 grader, vid väggen, det är varmt.



Högerpartiet, nya moderaterna, arbetarpartiet (egen bedömning) är helt sanslösa, nu pratar Reinfeldt även i tredje person. Allt som högerpartierna gör är ansvarsfullt. Alla rödgröna förslag är oansvariga. Är det inga fler, än jag som noterat att överklassen fått jättestora skattesänkning, en omvänd Robin Hood-politik, och fattiga, sjuka,  arbetslösa har fått det mycket sämre.

Avregleringar av Apoteken och Bilprovningen görs "bara" för att göra Mats Odell på bättre humör. Samhällsomvandlingen finns också i skolan, barn till bättre bemedlade färäldrar har högre betyg än fattiga barn.

Det påminner om uttagningen till musikskolan, när jag var barn. Alla barn som kom från "bättre hem", var coskå musikaliska. Själv blev jag utslagen, i musiktestet, som gick ut på att knacka, en rytm, som fröken gjorde. Efter fyra år med moderaterna är vi snart tillbaka på 60-talsnivån. Får dom fyra år till, inrättas nog fattighusen igen, ättestupan givetvis,  och särskilt fattiga barn blir "sålda" till lägstbjudande! Åhåjaja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback