Saft- och bullmage

Nu är vi tillbaka i Sundsvall. Jag måste medge att vi varit hemma några varma dagar. Det var varmt på bilresanresan mot Stockholm, som mest 34 grader. Det är varmt det! AC är bra biltillbehör på sommaren. Har man aldrig haft AC, då är det fjolligt! Om man haft det, går det inte att vara utan!

Idag, tisdag den 19 juli 2010, har det mest varit mulet, kring 22-24 grader. Imorron förutses något svalare, för Sundsvallsregionen.


På väg mot Stockholm, ringde vi vår gode vän JC som numera bor i Grisslehamn (2-3 mil nordväst om Norrtälje, alltså Roslagen/Uppland). Javisst - välkommen på fika, säger JC glatt. Ta av i Tierp, och sen är det raka spåret. Givetvis hade vi ingen karta. Det behöver man inte om man vet vart man ska. Skyltningen på Grisslehamn var så där, typ - obefintllig före Hallstavik! Så småningom hittade vi i alla fall fram.

Jag skulle lytt min första impuls, dvs att ta av E4 i Gävle och sen åka sydöst mot Forsmark. Då hade vi kommit rakt på (nästan). Jag har en GPS, nånstans, men den har jag inte aktiverat.

Efter Grisslehamn blev det raka spåret mot Värtahamnen och Tallinkfärjan (Galaxy) som skulle ta oss till Åbo.


Resan över till Finland gick bra. Nackdelen är att man måste upp så satans tidigt. Vi kom fram 7 finsk tid dvs sex - svensk. Det gäller att vara på tåspetsarna, för att få av bilen från båten. Försovna bilförare gillas inget vidare, det ska gå snabbt av - och lika snabbt på! Vi var på plats - dock utan frukost i saft- och bullmagen!



Målet för resan var Korpo, ganska långt ut i den vackra finska skärgården. Drygt två timmar med bil från Åbo, om man har tur med färjorna ( 2 st.). Som sekundärinformation kan meddelas att bensinen förefaller vara något dyrare i Finland. Kring en krona litern, skulle jag tro!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback