Nyliberalism

Om man ser till antalet besökare på min blogg, är den väl inte top of the crown - typ! Det är ungefär samma/lika besökssiffror varje dag, men ibland blir det ett skutt. Som idag! Och då tänker jag att det kanske beror på någon osedvanligt klok tanke, som jag förmedlat. Men så är det nog inte! Jag ser inga samband mellan förmedlade tankar och besök!

Givetvis är vi konnosörer, kultur är fint, och var ska sleven vara - om inte i grytan! På paradplats måste man visa detta konstverk! Utan ost, blir det...........


Man styr inte över sina minnen. Tänk på det.

 

Om vi ska hålla bankerna om ryggen - när dom spekulerat bort mina pengar, som dom gjort två gånger på 20 år -  borde vi skapa två slags banker. Dels dom banker som sköter betalningsförmedlingarna och tar hand om min lön. Sen får det - om några vill det - finnas banker som spekulerar med andras pengar - det har jag ingen uppfattning om, så länge det inte är mina pengar, som det spekuleras om. När dom spekulerat bort sitt kapital, får dom stå sitt eget kast. Guldkalven staten har stängt sin akutmottagning för charlataner och övriga sol- och vårare! Den "friska" bankverksamheten" kan fortsätta som vanligt, som den gjort i flera hundra år.

 

Boven i dramat är filmskådisen och presidenten Ronald Reagan och för 20 år sedan, släppte alla avregleringar för världens då största ekonomi (USA) - och även vi/Sverige fick vår del av nyliberalismen. Den hade jag gärna varit utan, och inte har vi hämtat oss från den än!

 

Med min enkla bankuppdelning behöver inte staten längre rädda korrupta spekulanter, som säger sig värna andra intressen (fast dom egentligen värnar sitt eget).

 

Vi/medelunderklassen vill väl inte bli blåsta en tredje gång. Eller?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback