Vintergaloscher och mutkolvar

Sju grader kallt imorse. Regn under eftermiddagen. Nu när klockan går mot elva (på kvällen) är det tre plus. Slut på väderleksrapporten. Plommonträdet ser ut att frysa!

Granloholm /strax väster om Sundsvall/ ligger högt, ett par hundra meter över havet. Detta är en bild västerut, mot den vackra Selångersdalen!

Sticksjön fryser på! På andra sidan sjön ligger ett nyvare villaområde, med flådiga villor. Där bor inte vi!

Idag åkte vintergaloscherna på. Det är lika bra att vara förberedd på den första is- och snöhalkan.

Det blev engelsk lunch idag. Kryddiga korvar, som jag stekte på lite grand och broccoligratäng som fanns kvar från en tidigare middag. För bildens skull fick jag skära upp en tomat. Den fanns inte med från början. Måltidsdryck, kaffe med mjölk!

Riksförbundet hem och skola samlar - via ett telemarketeringföretag - in pengar till verksamheten, där endast 20% går till förbundet och inget till lokalavdelningarna. Är det nån som är förvånad?

Sofia Arkelsten - moderaterna f. miljötalesman och nu paritisekreterare - lät sig 2008 bjudas på en mutresa till Frankrike! Vem bjöd? Givetvis Shell! Är det nån som är förvånad? Reinfeldt tycker givetvis att det är helt okej och säger samtidigt att regeringen inte gillar mutor. Givetvis dubbla budskap i vanlig ordning. Säger ett, gör ett annat!

Det är mycket business i Sverige nu. Det var inte bättre förr - men det är nog sämre nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback