De blå khmererna - Moderata samlingspartiet

Det är kallt på tundran. Kring 20 kylgrader på morgonen. Det blir lite varmare på dagen, och just idag hade vi sol från blå himmel, kring tolv grader kallt mitt på dagen. Fjällkänslan utbredde sig!

Det finns grader och nyanser i himmel/helvete (antar jag). Det är oroligt i Nordafrika. Kadaffi eller är det Gadaffi,  litar man inte på i vanliga fall heller, ännu mindre nu! Utrikesminister Carl Bildt, har man ju inga förhoppningar som helst på - i sitt ämbete. Han lallar runt och vill att allting ska vara stabilt. Törs man fråga, för vem! Han tar i alla fall inte parti för småfolket, där nere (heller).

Vi har den regering vi förtjänar. Det pågår en gigantisk förmögenhetsöverföring till överklassen. De sjuka, arbetslösa, socialfallen och fattigpensionärerna betalar kalaset.

Vi har blivit pålurade ett nytt pensionssystem, som ger väsentligt lägre förmåner än ATP. Det är inte bara moderaternas fel, men dom tackar och tar emot.

Dom sjuka och arbetslösa, får lägre ersättning, och som bonus ska dom förnedras av Maud Olofsson coacher, som kostar statskassan (dvs du och jag) 3 miljader/år - och inte uträttar ett skit (mer än att hova in storkovan i konsultarvode)!

Antalet fattiga barn ökar.

Arbetslösheten ligger på en stadigt hög nivå, vilket pressar ner lönerna och göder bemanningsföretagen.

Vi betalar ockerpriser för el. Olofsson skiter i det, och gaggar om treglasfönster, i stället för att ta i problemet, som är kostnadsfördelningsmodellen. SJ funkar inte (men det är inte bara Maud Olofsson fel). Postverket är borta. Vi har fått många Apotek i städerna och ännu färre på landsbygden. Grattis till avregleringen. Billigare mediciner kan vi glömma, och Indien får ta miljöförstörningen.

Bilprovningen är avreglerad. Varför? Det blir inte fler kontrollstationer på landet i alla fall.

Bankerna gör storvinster och fördelar bonusar, som om finanskrisen 2 aldrig inträffat.

Näringlivschefernas bonusar, passerar girighetens absoluta smärgräns (sett med småfolkets perspektiv).

Är det nån som förstår vad statsministern säger? Han lägger ut en veritabel bombmatta av ord, och vägrar lämna besked, och när han säger nåt, och citeras, går hans lobbyister ut med mörkläggning, trots att han bara bekläs med det han sagt. Jag menar nu självmålet med påståendet att hyresrätter inte funkar i Stockholms innerstad.

Är det nån som förstår vad finansminister Anders Borg säger? Han lägger också ut en veritabel bombmatta av ord, där man kan tolka vad man vill. Det är verkligen inte Anders Borgs förtjänst att vi inte har bra ekonomi, snarare såssarnas!

Den nygamla moderaterna som säger sig vara det nya arbetarpartiet, är det lika lite som de röda khmererna var folkets företrädare i Kambodja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback