Fattighelg

När jag var i Bryssel köpte jag en andrabil till M. En liten, tvådörrars, mörkblå sport-Merca är sällan fel!



När jag hade spenderbyxorna på, var det bara att slå till på en större Merca, som förstabil. Gråmetall är stiligt, och könsrollerna består! Bilen är alltså avsedd för mig - typ!


Belgiska flaggan är tuff, som den tyska, fast ränderna är på olika ledd. Bilden är tagen på Grand Place, som är den enda plats man måste besöka i Bryssel, om man har möjlighet.



Det finns många parker i Bryssel. Fler än man anar. Denna är belägen i diplomatkvarteren. Bilden gör inte miljön rättvisa.


Det är mellaneuropeisk stil på husen i innerstan.



Vår tillfällige jul-kompis, katten Doris, vilar i "pappas" fåtölj, när det begav sig! Kanske blir vi kattvakt, snart igen!

Det är bara fint på tundran, på väster i Sundsvall. Kring noll ute, men varmare inomhus (22) - tack och lov. Permafrosten har gett vika (tror/hoppas vi). Efter tre månaders kylgrader, har vi då och då plusgrader, underkylt regn och annat som för tanken till en "numera normal vinter"!

 

Ha det bättre än bäst i kojan eller slottet, rad- eller kedjehuset, annat boende, denna fattighelg, ekonomiskt sett. Julen kan vara tuff, och för många är det inte avlöning förrän på tisdag. A-kassan eller sjukpengen kanske är mer avlägsen än så!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback