Trauma

Det är vinter på tundran.


Igår firade vi 30, dvs J2 fyllde 30 (år), med den äran. Då fyller flaggan sin funktion. Jag tycker inte att det är så länge sedan han, mycket välkommen f.ö. - precis som J1, kom till världen. Det är bara att konstatera att tiden går, för det mest väldigt fort, utan att man blir särskilt mycket klokare, men kanske någon erfarenhetskunskap, från och till, läggs till annan kunskap, när vi rör oss framåt, eller är det bakåt, möjligen stillstående!


 

Jag funderar på om jag ska skriva om det systemskifte som pågår i Sverige. Det är en omvänd Robin Hood politik som pågår. Där arbetslösa, sjuka och allmänt fattiga får det allt sämre, och medelklassen lite bättre. Överklassen får det givetvis allra bäst med den moderata högerpolitik som nu förs, i skepnad av det är socialdemokratisk politik. Arbetarklassen röstar hellre på moderaterna än socialdemokraterna och/eller kommunisterna. Törs man undra varför? Det är bara att gratulera till moderaternas marknadsföring. Allt går att sälja med mördande reklam. Kom och köp konserverad gröt. Smolk i glädjebägaren är kanske att dom käkat upp, centerpartiet och kristdemokraterna - på vägen, och nästan folkpartiet. De senare tre, är saknade av få. Tyvärr så lär systemskiftet fortgå i oförminskad omfattning under valperioden. Folkhemmet - kan vi säga farväl till, för gott!

 

Men vem orkar bry sig om det, i trettonhelgen!

 

Sen tänkte jag skriva lite om mina drömmar. Natten är bearbetningens tid. Dröm på tyska är "traum". Grekiskans "trauma" kan närmast översättas med sår. Bearbetar vi våra sår, när vi sover? Inte vet jag. Det blir i alla fall ingen drömtydning idag.

 

Lev väl. Hare. Hörs. Hej.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback